T
theking
Guest
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarini tencerede eritiyoruz.
Ardından irmiği ekliyoruz 10 dk büyük ocakta kısık ateşde renk alana kadar yani krem renginden sutlu kahve rengi olana kadar kavuruyoruz.
Ardından şeker koyup orta ocakta kısık ateşde 15 dk kadar yani rengi iyice koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz.
Süt ve suyu bir kabın içine koyup bir ediyoruz ve tencereye dökerken bi yandan hızlı hızlı karıştırıyoruz ki şekeri topaklanmasın.
Suyu çekene kadar sürekli karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz.
Çok koyu olmuyor kıvamı ve yarım saatin ardından ocaktan alıyoruz.
Tepsiye veya oval borcama döküyoruz ve biraz kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
Ilık şekilde kaşıkla tatlı tabağına koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun .
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarini tencerede eritiyoruz.
Ardından irmiği ekliyoruz 10 dk büyük ocakta kısık ateşde renk alana kadar yani krem renginden sutlu kahve rengi olana kadar kavuruyoruz.
Ardından şeker koyup orta ocakta kısık ateşde 15 dk kadar yani rengi iyice koyulaşıncaya kadar kavuruyoruz.
Süt ve suyu bir kabın içine koyup bir ediyoruz ve tencereye dökerken bi yandan hızlı hızlı karıştırıyoruz ki şekeri topaklanmasın.
Suyu çekene kadar sürekli karıştırarak yarım saat kadar pişiriyoruz.
Çok koyu olmuyor kıvamı ve yarım saatin ardından ocaktan alıyoruz.
Tepsiye veya oval borcama döküyoruz ve biraz kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
Ilık şekilde kaşıkla tatlı tabağına koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun .
Kaşık Kaşık İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı