haberci
Meraklı Üye

İnegöl'de Motosiklet Kullanırken Ölümden Dönen Sürücü, Polisler İçin Teşekkür Ziyaretinde Bulundu
İnegöl'ün Yenice Mahallesi'nde motosiklet tamircisi olarak çalışan 51 yaşındaki İsmail Ceylan, tam 30 yıldır kask takmadan motosiklet kullandı. Ancak son bir ay içinde 10 kez kask cezası yemesinin ardından kask takmaya başlayan Ceylan, yaklaşık 10 gün sonra kask sayesinde hayatta kaldı. Bir hafta önce motosiklet kazası geçiren Ceylan, kaza anında kaskının kendisini koruduğunu fark etti. Dişleri ve burnu kırılan Ceylan, tedavi sonrası trafik polislerini ziyaret ederek kask kullanımının önemine vurgu yaptı.
İsmail Ceylan, yaşadığı kaza anını şu şekilde anlattı: "Osman Bey Caddesi'nde hızla ilerlerken bir kamyonetin ani duruşuyla motosiklet kaydı. Kaskım sayesinde dişlerim kırıldı ama başımı korudum. Kask takmanın önemini anladım ve artık kask kullanmaktan vazgeçmeyeceğim. Polislerin cezalarıyla bu alışkanlığı kazandım ve hayatımı kurtardılar."
Ceylan, polis ekiplerine teşekkür ederken, "Kask kullanmanın ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu kazadan sonra anladım. Artık herkesin kask takması gerektiğini düşünüyorum. Polislerin cezalarıyla dahi olsa bu alışkanlığı kazanmak hayat kurtarıcı olabilir" dedi. İnegöl halkına seslenen Ceylan, "Kask takmak sizi korur ve polislerin uyarılarına dikkat etmek hayat kurtarabilir" ifadelerini kullandı.