Kat maliklerinin haklari nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.665
Meslek
Webmaster

Kat maliklerinin hakları nelerdir?

Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.
Site Yonetiminde denetçi kimlerden seçilir?
Kanuna göre denetçi veya denetim kurulunun kat malikleri arasından seçilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planına bakmadan, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçiliyor, bu durum yönetim planı ile değiştirilemiyor.
Apartman yönetiminde denetçi kimlerden seçilir?
Denetçi seçimi için pay ve paydaş çoğunluğu gereklidir. Yani denetçi, kat maliklerince hem sayı hem de arsa payı çoğunluğu ile seçilir.

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

kat mülkiyeti tapusu kimler tarafından alınır Haberi Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte ilk muhattap kişiler mütaahitlerdir.Tüm prosedürler, iskan ruhsatı masrafları ve başvuruların müteahhit veya firmaca yapılması gerekiyor.
Kat mülkiyeti kime aittir?
Kat mülkiyeti kurulmuş ve tapusu alınmış bir bağımsız bölümün satılmasında ise tapu masrafının her iki kişi tarafından da ödenmesi gerekiyor. Alım satım işlemleri için tapu dairesinde binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu ücret gerçekleşen satış bedeli üzerinden ödeniyor.
Yönetim Planinin değiştirilmesi koşullari nelerdir?
Yönetim Planı değişikliğini ise KMK 28. maddede düzenlemiştir; "Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır." Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tam sayısının beşte dördünün oyu şarttır. "
Esasen ana taşınmazın yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerince yapılacaktır. Ancak kanunun emredici hükümlere aykırı olmamak koşuluyla kat maliklerinin yönetim planı yapabileceklerini hükme bağlamıştır. Bu kapsamda kat malikleri arasında herhangi bir uyuşmazlık olduğunda ilk bakılacak yer yönetim planıdır.
Kat malikleri kaç kişiye vekalet verebilir?
Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir.

Araba hareket halindeyken bebek emzirilir mi?

1. Konular

1. 1.282.890
  2. Mesajlar

1. 1.683.811
  3. Kullanıcılar

1. 32.219
  4. Son üye

Geri
Üst Alt