Modoratör
Efsanevi Üye
Kat mülkiyeti kanununa göre kimler yönetici seçilebilir?
Kat maliki olmayan kimse, Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesine göre yönetici olabiliyor: "Madde 34 – Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir."
Blok yöneticisi nasıl seçilir?
Blok yöneticisi nasıl seçilir?
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.
Kiracı nasıl yönetici olur?
Kiracı nasıl yönetici olur?
Peki kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmamaktadır. Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebilir.
Apartman yönetim kuruluna kimler seçilebilir?
Blok Temsilcisi seçimi nasıl yapılır?
Blok Temsilcisi seçimi nasıl yapılır?
1.SEÇİMİ: Blok Kat Malikleri Kurulu, en az iki (2) yılda bir defa NİSAN ayının ilk Pazar günü, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci Pazar günü yapacağı toplantıda kendi arasından veya dışarıdan birini iki (2) yıl için "Blok Temsilcisi" olarak seçer. Eski temsilcinin görevi, yenisi seçilinceye kadar devam eder.
Kiracı site yöneticisi olur mu?
Kiracı site yöneticisi olur mu?
kiracı apartman yöneticisi olur mu Haberi Kanuna göre kiracının seçime katılma gibi bir hakkı bulunmuyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip olur.
Kiracılar apartman yöneticisi olabilir mi?
Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde "kiracı yönetici olamaz" ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.