Kat mulkiyeti kanununa gore kimler yonetici secilebilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Kat mülkiyeti kanununa göre kimler yönetici seçilebilir?

Kat maliki olmayan kimse, Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesine göre yönetici olabiliyor: "Madde 34 – Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir."

Blok yöneticisi nasıl seçilir?

Blok yöneticisi nasıl seçilir?
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Kiracı nasıl yönetici olur?

Kiracı nasıl yönetici olur?
Peki kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmamaktadır. Kiracılar yönetim toplantılarına katılabilir. Divan başkanı tarafından konuşma hakkı kendisine verildiğinde ancak dilek ve temennisini iletebilir.

Apartman yönetim kuruluna kimler seçilebilir?

Blok Temsilcisi seçimi nasıl yapılır?

Blok Temsilcisi seçimi nasıl yapılır?
1.SEÇİMİ: Blok Kat Malikleri Kurulu, en az iki (2) yılda bir defa NİSAN ayının ilk Pazar günü, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci Pazar günü yapacağı toplantıda kendi arasından veya dışarıdan birini iki (2) yıl için "Blok Temsilcisi" olarak seçer. Eski temsilcinin görevi, yenisi seçilinceye kadar devam eder.

Kiracı site yöneticisi olur mu?

Kiracı site yöneticisi olur mu?
kiracı apartman yöneticisi olur mu Haberi Kanuna göre kiracının seçime katılma gibi bir hakkı bulunmuyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Kat maliki, kiracısına ancak vekalet verdiği takdirde, kiracı oy kullanma ve yönetime seçilme hakkına sahip olur.

Kiracılar apartman yöneticisi olabilir mi?

Yönetici kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır. Bu hükümler doğrultusunda ve apartman yönetim bildirgesinde "kiracı yönetici olamaz" ibaresi yoksa kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici seçebilir.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre apartman yöneticisi seçimiyle ilgili detaylı bilgiler verilmiştir. Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler. Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin çoğunluğu ile seçilirken, kat malikleri arasından seçilebileceği gibi kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Blok yöneticisi veya yönetim kurulu, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunlukla seçilir. Bu seçimde, kat malikleri arasından olduğu gibi kat maliki olmayan kimseler de yönetici veya yönetim kurulu seçilebilir.

Kiracıların apartman yönetiminde sorumlulukları daha sınırlı olup, yönetim toplantılarına katılabilirler ancak yönetici veya yönetim kurulu gibi aktif rol alamazlar.

Blok Temsilcisi seçimi ise Blok Kat Malikleri Kurulu tarafından yapılır. En az iki yılda bir Nisan ayının ilk Pazar günü gerçekleştirilen toplantıda blok temsilcisi iki yıl için seçilir.

Kiracıların yönetici veya blok temsilcisi olabilmesi durumu ise apartman yönetim bildirgesinde belirtilen koşullara bağlıdır. Genel olarak yönetici, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından atanır ancak eğer apartman yönetim bildirgesinde "kiracı yönetici olamaz" ibaresi yoksa, kat malikleri sayı ve arsa çoğunluğuyla kiracıyı yönetici olarak seçebilirler.

Cocuklarin sirt kemiklerinde agri var mi?

El yazisi L harfi nasil yazilir?

1. Konular

1. 1.264.920
  2. Mesajlar

1. 1.661.848
  3. Kullanıcılar

1. 31.306
  4. Son üye

1. Yrk
Geri
Üst Alt