Modoratör
Yeni Üye
Katarakt ameliyatından sonra gözde yanma neden olur?
Katarakt ameliyatı sonrası batma ameliyat noktalarının göz açıp-kapama ile hissedilmesi ve göz yaşını dağılımı bozulması nedeniyle oluşur. Bu şikayetler zaman içinde azalır. Ancak bazı hastalarda göz kuruluğuna bağlı olarak batma veya yanma şikayeti daha uzun sürebilmektedir.
Katarakt ameliyatında hasta acı hissedilir mi?
Katarakt ameliyatında hasta acı hissedilir mi?
Katarakt ameliyatında acı yoktur. Damlayla uyuşturuyoruz ayrıca bir damardan ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlar veriyoruz. Ben bu yöntemi uyguluyorum. Dolayısıyla hiçbir şekilde ağrı hissedilmiyor ve çok rahat neşeli bir şekilde ameliyat bitiyor.
Burun ameliyatı gözü etkiler mi?
Burun ameliyatı göz ve göz çevresi yapılarına hiçbir şekilde zarar vermez. İlk 1 hafta göz çevresinde morluklar oluşabilir ama bunların göze herhangi bir zararı yoktur.
Katarakt ameliyatında kaç gün hastanede yatırılır?
Katarakt ameliyatında kaç gün hastanede yatırılır?
Ameliyat Ne Kadar Sürüyor? Ameliyat süresi kataraktın yoğunluğuna ve tipine göre değişmekle birlikte ortalama 15-30 dakika sürmektedir. Ancak ameliyat öncesi göz hazırlığı ve ameliyat sonrası dinlenme süreleri dahil olmak üzere ortalama 3 saati hastanemizde geçirmeniz gerekmektedir.
Katarakt ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
Ameliyattan sonra hastanın normal görüşe kavuşması için geçen süre, ameliyatın zorluğuna ve kataraktın sertliğine bağlı olarak değişir. 7 ile 15 gün içerisinde çok iyi bir görme noktasına ulaşılır. Hasta 15 gün ile 30 gün arasında tamamıyla iyileşir.
Göz ameliyatı acıtır mı?
Göz ameliyatı acıtır mı?
Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir. Bunlar gözbebeklerini hızla uyuşturarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlığı, acı hissetme durumunu önler.
Katarakt ameliyatı lokal anestezi mi?
Katarakt cerrahisinde genel (tamamen uyutularak) anestezi genellikle çocuklarda tercih edilir. Diğer bir tercih göz çevresine iğne yapılarak (lokal) anestezi uygulanmasıdır. İğnesiz sadece damlalarla gözün uyuşturulması (topikal anestezi) ile de ameliyat mümkündür.
Burun estetiği bakışları değiştirir mi?
Burun estetiği bakışları değiştirir mi?
Burun estetiği insanın yüzünü ciddi anlamda değiştirir ama bu değişim kötü anlamda bir değişim değil, iyi anlamda bir değişimdir. Hastaların bir çoğunda işlem öncesinde, 'Ben yüzümün değişmesini asla istemiyorum. ' şeklinde cümleler kurabilir. Bu oldukça sık rastlanan bir endişedir.
Burun estetiği sonrası genç gösterir mi?
İlginç olarak 50 yaş üzerinde rinoplasti olan bireyler üzerinde yapılan çalışmalarda burun estetiği ameliyatının aslında bir gençleşme işlemi olmamasına rağmen hastaların algılanan yaşını 5-6 yıl kadar daha genç gösterdiği gösterilmiştir.