Katı yağ sağlıklı mı?
Trans yağlar,katı yağlar ,sağlık için korkunç hastalıklara zemin hazırlar. – Ayaklarda ödem ve şişmelere neden olur. Yürümede çabuk yorulma,kas ve eklemlerde ağrı,damar bölgelerde oluşan varisler ve diz kapağı yırtılmasına ,damar çatlamasına neden olur. Kısacası katı yağlar vücuda fayda vermez.Katı yağ neden yapılır?
Katı yağlar genelde hayvansal gıdalardan ve işlenmiş kuruyemişlerden elde edilir. Örneğin; tereyağı, süt yağı, ceviz yağı, domuz yağı gibi. Mesela kahvaltıların sultanı tereyağı çok fazla sevilerek yenilen bir katı yağdır.
Pastanelerde hangi yağ kullanılır?
Alba Yağı ve Biskin Yağı pastacılıkta kullanılan yağlardan olup bizim evlerde yaptığımız tariflerimizde kullandığımız yağlardan farklı olarak birçok özelliğe sahiptir. Pastacıkta en çok kullanılan yağlardan biri olan Alba Yağı pastacılıkta kullanılan bir margarin çeşididir.
Margarin ile yemek yapılır mı?
Yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanabilir miyim? Yağ, yemeklerin yapısını etkilemediğinden dolayı yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanmanızda (sağlık ve lezzet kaygılarından bağımsız olarak) herhangi bir sakınca yoktur.Pastacılık margarini ne demek?
Büyük üretimhanelerde özellikle pastanelerde ve baklavacılarda kullanılan yağdır. Susuz yağ veya pastacılık margarini olarak bilinir. Özellikle kurabiyelerde kullanılır. -ki bu kurabiyenizin şekil verdiğiniz gibi pişmesini sağlar. Yani tepsiye yayılmasını engeller.
Alba yağ susuz mu?
ünilever üretimi olan, yapisinda su ihtiva etmeyen, pastacilik urunlerinin alamet-i farikası, hidrojenlendirilmiş sanayi tipi bitkisel pastacilik yagi.
Margarin özellikle hamur işlerinde ve tereyağının kullanıldığı tüm alanlarda kullanılabilir. Ancak özellikle et yemeklerinde kullanılması önerilmez, çok kolay yanabilen bir yağ türüdür. Hamur işlerinde kullanıldığında o tarifin daha geç bayatlamasını sağlar, daha kıyır kıyır ve daha dayanıklı hamurlar yapmanızı sağlar.