<
S
SoruCevap
Katı Yağsız Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı sıvı krema
2 adet yumurta 1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı salamura peynir (rendelenmiş yada ufalanmış olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un
İçi için
Kaşar peyniri
Katı Yağsız Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç öteki tüm materyalleri güzelce yoğuruyoruz güzelce karıştıktan sonra unu denetimli bir formda ekleyip bir taraftan da yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Ardından ceviz büyüklüğünde modüller koparıyoruz.
Avucumuzun içerisinde açıyoruz.
Ortasına bir tane küp kaşar koyup hamuru yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Çok lezzetli bir poğaça oluyor.
Katı Yağsız Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı sıvı krema
2 adet yumurta 1 inin sarısını üzeri için ayırıyoruz
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı salamura peynir (rendelenmiş yada ufalanmış olacak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un
İçi için
Kaşar peyniri
Katı Yağsız Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç öteki tüm materyalleri güzelce yoğuruyoruz güzelce karıştıktan sonra unu denetimli bir formda ekleyip bir taraftan da yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Ardından ceviz büyüklüğünde modüller koparıyoruz.
Avucumuzun içerisinde açıyoruz.
Ortasına bir tane küp kaşar koyup hamuru yuvarlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Çok lezzetli bir poğaça oluyor.
Katı Yağsız Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı