Modoratör
Efsanevi Üye
Kavrulmuş sarımsak nasıl yapılır?
Sarımsak nasıl kızartılır
- Fırınınızı 375F'ye ısıtın.
- Rafı orta konuma getirin.
- Sarımsağın üst kısımlarını dilimleyin, böylece dişler ortaya çıksın.
- Sarımsak başlarını kalay folyoya yerleştirin (kesilmiş tarafı yukarı gelecek şekilde).
- Üzerine biraz zeytinyağı dökün.
- Folyoyu kapatın.
- Sarımsakları 50-60 dakika kavurun.
6 diş sarımsak nasıl kavrulur?
Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak yiyin çünkü oldukça faydalı. Bir bütün sarımsağı alın ve keskin bir bıçak yardımıyla baş kısmını güzelce kesin. Sonra yine bütün halinde bir kabın içine alın ve doğru fırına verin. Üzeri renk alıp içi yumuşamaya başlayıncaya kadar pişirin ve işte bu kadar.
Sarımsaklı Çeşni nasıl yapılır?
Sarımsaklı Çeşni nasıl yapılır?
Dilediğiniz kadar sarımsağı temizleyip, dişleri mümkün olduğu kadar ince dilimler halinde doğrayın. Sonra ince bir tülbent içinde süzgece alıp güneşte kurutun. İyice kuruyan ya da fırınladığınız sarımsakları bir baharat öğütücüsünde, doğrayıcıda ya da havan içinde ezerek toz haline getirin.
Sarımsak sosu nasıl yapılır?
Yapılışı
- Sarımsakları soyun ve ezin.
- Sıkılmış limon suyunu içerisine ekleyin ve bir çırpıcı ile karıştırın.
- Karıştırırken içerisine yumurta ve baharatları (hardal, biber ve tuz) ekleyin.
- Ardından mayonez kıvamını vermek için yağı ilave edin.
Sarımsaklı Çeşni nerelerde kullanılır?
Sarımsaklı çeşniyi, sarımsağın kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz. Genellikle marine edilmek üzere yapılan soslarda, her türlü sebze ve et yemeğinde, baharat karışımlarında, köfte ve sucuk harçlarında ve çemen yapımında rahatlıkla kullanılabilir.
Sarımsak nerelerde kullanılır?
Sarımsak nerelerde kullanılır?
Sebze ve et yemekleri başta olmak üzere yoğurtlu soslarda direk kullanılır. Sarımsak tozu birçok hamur işinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça, vs..) çorba, sos, et – balık – tavuk – sebze yemeklerinde, çiğ köfte ve köfte yapımında, omletlerde, sarımsak aroması olması istenilen her yerde rahatlıkla kullanılır.