T
theking
Guest
Kayısı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Kayısı Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kayısıları güzelce yıkayalım 1 saat kadar suda bekletelim.
Tencereye aldığımız kayısıların üzerine 1 bardak toz şeker dökelim.
Kayısıların üzerini geçecek kadar su koyalım ve ocağa alalım.
Orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısıp 15 dk kadar daha pişirelim.
15 dk daha piştikten sonra karanfil ve çubuk tarçını da ekleyelim.
Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Nasıl tüketmek istiyorsanız ona göre buzdolabında da bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Kayısı Hoşafı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
Kayısı Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kayısıları güzelce yıkayalım 1 saat kadar suda bekletelim.
Tencereye aldığımız kayısıların üzerine 1 bardak toz şeker dökelim.
Kayısıların üzerini geçecek kadar su koyalım ve ocağa alalım.
Orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağın altını biraz kısıp 15 dk kadar daha pişirelim.
15 dk daha piştikten sonra karanfil ve çubuk tarçını da ekleyelim.
Sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Nasıl tüketmek istiyorsanız ona göre buzdolabında da bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun .
Kayısı Hoşafı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı