Son Konular

Kayisi receli neden kararir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.264
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.065
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster

Kayısı reçeli neden kararır?


Şeker oranını göz kararı belirliyorsunuz Zira şeker az olursa reçel sulanır, şekeri fazla kaçarsa şekerlenir ve katılaşır. Reçelin kaderini elinde tutan şeker, diğer bir deyişle.

Kayısı marmelatı nasıl yapılır püf noktası?


Kayısı Marmelatı Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayalım.
- Ortadan ikiye ayırıp, çekirdeklerini çıkaralım.
- Küçük küçük doğrayalım.
- Derin bir tencereye kayısıları alalım.
- Kısık ateşte birkaç dakika karıştıralım.
- Suyu ekleyelim.
- Kayısılar iyice eriyene kadar karıştıralım.
- Koyu kıvam alınca limon suyunu ekleyelim.
Kayısı marmelatı nasıl olur?
Kayısı marmelatı yapmak için öncelikle kayısılar yıkanıp ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. Tencereye alınır. Biraz kaynamaya başlayınca toz şeker üzerine dökülüp kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve blenderdan geçirilir. En son limon suyu sıkılır ve 5 dk. daha kaynatılıp altı kapatılır.

Reçel yaparken limon mu limon tuzu mu?


Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır.

Kayısı reçeli koyu olursa ne yapmalı?


Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.
Kayısı Reçeli çabuk bozulmaması için ne yapmalı?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirerek bir süre daha dinlendirin. Reçellerinizi mümkünse serin ve kuru bir ortamda ya da orta ısıdaki buzdolabında saklamaya özen gösterin. Oda sıcaklığında, kuru ve serin bir ortamda, güneş ışıklarını doğrudan almayacak bir şekilde bekletmenizi öneririz.
Yapılışı: Şeftalileri iyice yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde 10 saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtup tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri hafifçe ezerek karıştırın ve bir süre pişirin.
Kayısı Reçeli Tarifi- Tane Tane Dağılmayan Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
- 2 kg kayısı yıkanır ve çekirdekleri ayrılır.
- Yeteri kadar suyun içine 2 tatlı kaşığı karbonat eklenir ve kayısılar içine alınarak bir gece karbonatlı suda bekletilir.
- Bir gün sonunda karbonatlı su süzülür ve kayısılar 2-3 kere yıkanır.
Marmelat nedir nasıl yapılır?
Marmelat, meyvelerin et ve şıralarının (ezmelerinin) şekerle pişirilmesinden elde edilen ürüne denir. Marmelat; elma, ayva, erik, kayısı, şeftali, armut, üzüm, incir, portakal, greyfurt ve limondan yapılır. İçinde bulunduğumuz bu aylarda meyvelerin her çeşidi bolca bulunmaktadır.

Şekerlenen kayısı reçeli için ne yapılır?


Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.
 

Uzman Ogretici sertifikasi 2022 ne zaman?

Deniz kestanesi batmasi nasil cikarilir?

  1. Konular

    1. 1.281.751
  2. Mesajlar

    1. 1.679.995
  3. Kullanıcılar

    1. 31.871
  4. Son üye

    1. arf
Geri
Üst Alt