Modoratör
Efsanevi Üye
Kaymakamlık Sosyal yardım parası ne kadar?
Ailelere yapılan para yardımı miktarı, ailenin muhtaçlık seviyesine ve ailedeki kişi sayısına göre de değişebiliyor. Örneğin; bir ya da iki kişilik ailelere 200-300 TL, beş altı kişilik ailelere ise 400-500 TL gıda yardımı yapılabiliyor.
Diğer Aile yardımı nereden alinir?
Diğer Aile yardımı nereden alinir?
Sosyal yardım parası olarak bilinen diğer aile yardımı daha önceleri başvuru için Kaymakamlık binalarından bulunan Sosyal yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına gidilirken artık e-devlet üzerinden başvurmanız mümkün.
Doğalgaz destegini kimler alabilir?
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.
Yardım kolisi için nereye başvurulur?
Yardım kolisi için nereye başvurulur?
İhtiyaç sahipleri yardım kolisi, kupon ya da maddi yardımlar ile belediyelerden erzak yardımı alabilmektedirler. Maddi Yardım Başvurusu Hangi Kurumlara Yapılabilir? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, kaymakamlıklara, muhtarlıklara yardım başvurusu yapılabilmektedir.
2022 doğalgaz yardımı kimlere verilecek?
Doğalgaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak ve belirli şartları taşıyan ailelere yılda iki defa olmak kaydıyla 450 TL ile 1150 TL arasında değişen doğalgaz yardımı verilecek.
Doğalgaz yardımı nasıl alabilirim?
Doğalgaz yardımı nasıl alabilirim?
DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.
Gıda Başvurusu Nasıl Yapılır?
Gıda yardımı başvuru için arayabileceğiniz telefon numarası belediyelerin yardım masası numarası olan Alo 153 arayabilirsiniz. Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bizzat gidebilir yada ALO 144 yardım hattını arayabilirsiniz.