Kaynarin icinde neler var?
Kaynar Malzemeleri Nelerdir
- 2 kök havlıcan.
- 2 kök zencefil.
- 3 çubuk tarçın.
- 10 tane karabiber.
- 10-15 diş karanfil.
- 7 su bardağı su.
- 1 su bardağı toz şeker/pekmez.
- 10 adet kakule.
Lohusa sepeti nasıl yapılır?
Lohusa sepeti hazırlamak kolay. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sepetinizde olmazsa olmaz sayılan lohusa pijama, lohusa gecelik, lohusa sabahlık, lohusa terliğii ve tacı ve bebek kıyafetleri ile lohusa şerbeti de sepetiniz içinde yer almalıdır.
Kaynar malzemesi nasıl yapılır?
Kaynar malzemesi nasıl yapılır?
Temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3 kök havlucan koyup güzelce temiz bir tülbente sarılır ağzı bağlanır. Düdüklü tencereye atılır, üzerine beş litre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır.
Nasıl kaynar?
Nasıl kaynar?
Kaynar Nasıl Yapılır?
- Suyu tencereye aktarın. Şeker dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. 20 dakika boyunca baharatlı suyu kaynatın. Daha sonra şekeri ekleyin.
- 10 dakika daha kaynatın. Büyük çay fincanlarına kaynarı aktarın. Üzerine ceviz ile Antep fıstığı içi serperek sıcak servis edin.
Aktardan alınan lohusa şerbeti nasıl yapılır?
Lohusa Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şekeri, lohusa şekerini ve suyu tencereye koyun.
- Çubuk tarçınları ortadan ikiye bölerseniz, daha çok aroma verir.
- Karanfili tarçını ve zencefili mutfak tülbentine sarın ve tencerenin içine atın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakikaya yakın kısık ateşte tutun.
Lohusa şerbeti malzemeleri nasıl yapılır?
2 bardağı toz şeker. 20 su bardağı su. 2-4 adet çubuk tarçın….Yapılışı:
- Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
- Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin.
- Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Kaynara ne kadar su konur?
Kaynara ne kadar su konur?
Düdüklü tencereye atılır, üzerine beş litre su eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 saat kaynatılır.
Doğum Kaynarı nasıl yapılır?
Doğum Kaynarı nasıl yapılır?
Kaynar ( Adana – Mersin Yöresi Lohusa Şerbeti) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye su ve şekeri koyup karıştıralım.
- Bütün kaynar baharatlarını ekleyelim.
- Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
- 5 dakika daha ocakta tutup ocağın altını kapatalım.
Kaynar çayı ne işe yarar?
Baharatların içerdiği potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum mineralleri ve A,B,C,E,B6 vitaminleriyle besin değeri oldukça yüksektir. Özellikle ferahlık verir, iştah açar, öksürüğü keser ve enerji sağlar. Solunum yollarına ,nezleye, gribe de iyi gelmektedir.