- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.277
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.170
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Kaynayan sütün kaymağı ne zaman alınır?
Kaynamaya aldığınız süt ısındıkça içindeki yağ yüzeye toplanır eğer bu kaymak dediğimiz yağı sürekli alırsanız az miktarda ve ince yapılı kaymak elde etmiş olursunuz. Ama hiç dokunmayıp bütün yağın yüzeyde toplanmasını beklerseniz ve sütünüz soğuduktan sonra alırsanız daha çok ve kalın bir kaymak elde etmiş olursunuz.
En iyi kaymak nasıl yapılır?
Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
- Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır.
- Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın.
- Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Sütün kaymak tutması için ne yapılır?
Sütün yağ oranını yeteri kadar arttırıp kaymak tutmasını bekleyeceğiz. Tencerede ki şu kaynamaya başlayınca altını kısın en az 10 saat kısık ateşte su kaynatarak bu şekilde tencere üzerinde borcamı demlemeye bırakın. Süt demlendikçe yağı kaymak tutacaktır. Normalde süt tamamen kaymak tutana kadar suyu kaynatmalısınız.
Sütün kaymağını almak günah mı?
Peygamberimiz (s.a.v.), çuvaldaki buğdaya elini daldırmış, alt kısmının yaş olduğunu görünce; "insanları aldatan bizden değildir" buyurmuş. Adam, sütün kaymağını aldıktan sonra damızlığını çaldığı peyniri "yağlı" diye satarsa haram olur. Yine, sütün kaymağını alıp, yağlı yoğurt diye satarsa haram olur.
Kırmızı et, tereyağı ve kaymak gibi tam yağlı günlük süt ürünleri, yumurta sarısı ve hindistancevizi yağı gibi doymuş yağlar, toplam kolesterolünüzü yükseltir. Margarin, hazır kurabiyelerin çoğunda bulunan trans yağlarsa bilhassa kötü çünkü iyi kolesterolü (HDL) düşürürken kötü kolesterolü (LDL) arttırıyor.
Çiğ kaymak nasıl yapılır?
Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.
Kahvaltılık kaymak nasıl yapılır?
Ev yapımı kaymak tarifi için malzemeler: Sütünüzün içerisine sıvı krema (marketlerde paketli halde satılan, sıvı formdaki kremalardan) ve nişastayı ilave edin. Tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpıp ocağın üzerine alın. Kıvamı hafif koyulaşınca ocaktan alın ve hafif ıslatılmış seramik kap ya da borcama aktarın.
Kaymak nasıl tutar?