haberci
Efsanevi Üye

Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı Soğukçam Mahallesi'nde hayat süren Kazım Yüksel, 12 yıl önce gezen tavuk yetiştiriciliğine başlayarak şimdi çilek tarımıyla yeni bir sayfa açıyor. Yüksel, üretim alanını sıradan bir bahçeden çok daha fazlasına dönüştürerek özellikle çocuklu ailelerin favori mekanı haline getiriyor.
Geçmiş deneyimlerinden ilham alan Yüksel, eskiden maydanoz ve dereotu gibi ürünlerle uğraştığını ancak şimdi çilek yetiştiriciliğinin onu daha çok heyecanlandırdığını belirtiyor. "Çilek, zahmetsiz ve verimli bir seçenek. Özellikle albion çeşidini tercih ediyoruz" diyen Yüksel, Alaçam İlçe Tarım Müdürlüğü'nün sağladığı destekle üretim çeşitliliğini artırarak hem tavuklarıyla hem de çilekleriyle ilgileniyor.
Ziyaretçilerin doğrudan çileği dalından toplayıp kümesten yumurta alabildiği bu özel bahçede, Kazım Yüksel misafirlerini sıradan müşteriler gibi değil, evine gelen dostlar gibi ağırlıyor. Ücretli satılan çilek ve yumurtaların yanı sıra, eğer bahçede başka meyveler varsa veya çay demlenmişse, bu ikramları misafirlerine sunmaktan çekinmiyor.
Özellikle çocuklu ailelerin favori mekanı haline gelen Yüksel'in bahçesi, çocuklara doğal bir oyun alanı sunuyor. Ağaçlara tırmanma, hayvanlarla vakit geçirme ve toprakla tanışma imkanı bulan çocuklar, doğa sevgisi ve bilinciyle buradan ayrılıyorlar. Yüksel, "Burada alışveriş yapmaktan öte, doğayla bütünleşmiş bir yaşam tarzı sunuyorum" diyerek, ziyaretçilerine üretim sürecini göstermenin yanı sıra doğayla olan bağlarını güçlendirmelerine destek oluyor.
Kazım Yüksel, doğal yaşamı ve üretimi birleştirerek paylaşım kültürünü benimsiyor ve ziyaretçileriyle bu deneyimi paylaşmaktan keyif alıyor. "İnsanlarla vakit geçirmek ve onlara yardımcı olmak beni mutlu ediyor. Herkesin kendini rahat hissedeceği, doğayla iç içe bir ortam yaratmak istiyorum" diyen Yüksel, doğaya dönüş çağrısında bulunarak yaşamın doğallığına vurgu yapıyor. - SAMSUN