Son Konular

Kek Kabarmazsa ne yapilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-149
Meslek
Webmaster

Kek Kabarmazsa ne yapılır?

Özellikle yumurtanın bayat olması kekin iyice kabarmamasına neden oluyor. Kabartma tozunun kullanım tarihinin geçmiş olması ya da uygun şekillerde saklanmamış olması da kekin sönmesine neden olur. Yapılan bir diğer hata ise kek pişince hemen dışarıya çıkarmak. Bu şekilde kekinizde aniden sönmeler görebilirsiniz.

Kek yumuşak olması için süt mü yoğurt mu?

İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.
Hemen keki nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm. Kakaolu krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Keki rondodan geçirip krem şantiye katın. (ben kekimi damla çikolatalı yapmıştı)bir su bardağı kadar fındığı da rondodan çekip içine kattım.
Kek neden kabarmaz tarifi?
– Öncelikle kek tarifi konusunda malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. – Ayrıca malzemelerin soğuk kullanılması kekin kabarmasını önler. – Kek kalıbı margarin ile yağlanmadığı takdirde kabarmaz. – Kek malzemeleri sırasıyla eklenmediği takdirde kabarma sorunu yaşanabilir.
Kekin yumuşaması için ne yapılır?
- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.
- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Kekin püf noktaları nelerdir?

Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!

Kek kalıbından çıkmazsa ne yapılır?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır. Bu işlemi yaparken kenarlardan bir bıçak yardımıyla hafifçe yapışan yerleri ayırmaya da gayret edin.
Keki pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalar nelerdir?
- Fırını tarifte verilen dereceye göre önceden ısıtmanız gerekiyor.
- Kek pişirirken fırına girişinden itibaren 20-25 dakika kadar fırın kapağı açılmamalı.
- Kekiniz pişerken fırının içinde yerini değiştirmemeye ve oynatmamaya dikkat etmeliniz.

Reddit kullanici adi nerede?

Streptokoklarin neden oldugu hastaliklar nelerdir?

1. Konular

1. 1.262.186
  2. Mesajlar

1. 1.658.641
  3. Kullanıcılar

1. 31.265
  4. Son üye

Geri
Üst Alt