Modoratör
Yeni Üye
Kek piştikten sonra neden çöker?
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Kekin çatlamaması için ne yapmalı?
Keki fırına koyduktan 20-25 dk. sonra kekinizi çevirmelisiniz. Tepside pişen keklerde kek hamuru daha geniş alana yayılmış ve daha ince olduğu için kek kalıbında pişen kekler gibi çatlamaz.
Kek fırından çıktıktan sonra neden söner?
Kek fırından çıktıktan sonra neden söner?
Keklerinizi yaparken kullandığınız malzemelerin aksi belirtilmediği takdirde oda sıcaklığında olması şart. Çok soğuk kullanılan malzemeler kekin yapısında sorunlar yaratabiliyor. Kekiniz çok kabarmayabiliyor ya da çok kabarsa da iç kısmı tam kıvamında pişmediği için fırından aldığınızda sönebiliyor.
Bir kekin ilk sıcaklığı ne zaman çıkar?
Bir kekin ilk sıcaklığı ne zaman çıkar?
Eğer baktığınız tariflerde fırının ısısı belirtilmediyse, fırını 180 dereceye getirmelisiniz. 180 dereceye getirdiğiniz fırının ısınması 10 dakika alsa bu süreçte malzemeleri karıştırabilirsiniz. Keki fırına verdiğinizde ise yarım saat kadar sonra pişecektir.
Kek neden çiğ kalır?
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Kek piştikten sonra nasıl yumuşatılır?
- Adım. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun.
- Adım. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.
Pişmemiş keki nasıl değerlendirebilirim?
Pişmemiş keki nasıl değerlendirebilirim?
İÇİ ÇİĞ OLAN KEK NASIL KURTARILIR? Keki fırına atıp pişirdikten sonra mutlaka kürdan testi yapın. Eğer kürdan testinde kekin içinin pişmediğini fark ettiyseniz, kek kalıbının (tepsi, borcam) üzerine başka bir kek kalıbı ile kapatın veya kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin ve kapağını kapatın.
Kek için fırın kaç derece olmalı?
Kek için fırın kaç derece olmalı?
Kek Kaç Dakika Kaç Derecede Pişirilir? Kek pişirirken fırınınızın sıcaklık derecesini 180'e almalısınız. Bu ısıda kekiniz ortalama 35-40 dakikada pişecektir.
Kek hangi derecede pişer?
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
Fanlı ayarda ne pişer?
Fanlı programda dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz her yemeği pişirebilirsiniz. Et ve sebze yemekleri için bu program idealdir. Ancak bu programının kek, börek, ekmek gibi kabarması gereken yiyeceklere uygun olmadığını belirtmeliyiz.
Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?
Fırından çıkan kekin sönmemesi için ne yapmalı?
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Çöken kek nasıl Kurtarilir?
Çöken kek nasıl Kurtarilir?
Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.
150 derecede kek kaç dakikada pişer?
Fırın derecesi mutlaka 150-180 derece arası olmalıdır. Islak keklerde genellikle ilk olarak 20 dakika kapağı açılmamalıdır. Ortalama 30 dakika ya da 35 dakika kadar bir pişirme süreleri bulunmaktadır. Pişirme süreleri, yaklaşık olarak 35 dakika ya da 45 dakika pişirilme süreleri bulunmaktadır.
Turbo fanlı fırın ne demek?
Turbo fırınlar, genelde alt ve üst ısıtıcıları ve fanını aynı anda devreye sokar ve, fırın içinin tamamen eşit oranda sıcak olmasını sağlar. Isıtıcılar, ortam sıcaklığının sabit kalmasını sağlarken, arkasında bulunan fan, eşit oranda yayma yaparak her yerin aynı sıcaklıkta olmasını sağlar.
Fırında fanlı işareti nasıl?
Fırında fanlı işareti nasıl?
Izgara ve Fan Bir zikzak çizgisinin altındaki bir fan şeklindeki sembol, fırın fanıyla birlikte ızgarayı gösterir. Simge kutusunun üst kısmındaki zikzak çizgi, ızgarayı belirtir. Fan, ısıyı fırının etrafına dağıtır ve ızgara, pişirme esnasında açılır ve kapanır.