Son Konular

Kekemelikte revizyon nedir?

Torticollis neden olur?

Darth Vader kac yasinda oldu?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Kekemelikte revizyon nedir?

8. Revizyon: İfadenin anlamını tamamen değiştirmeyecek şekilde sözcüğü değiştirmek.

Kekemelik için dua var mıdır?

Taha Suresinin 27. ayeti kekemelik için okunması gereken dualardan bir tanesidir. Bu sure 7 gün boyunca 21 kere okunmalıdır. Öncelikle Besmele çekilip duaya başlanır. Bu dua okunduktan sonra kekemelik yaşayan kişinin ağız kısmına doğru üflenmelidir.

Kekemelik babadan çocuğa geçer mi?

Kekemelik babadan çocuğa geçer mi?
"Kekemelik kalıtsaldır!" Bir çocuğun anne ya da baba tarafındaki akrabalarından herhangi birinde kekemelik öyküsü varsa, o çocuğun kekeme olma olasılığı yaklaşık @-60 oranında daha fazladır.

Kekemelikte blok nedir?

Kekemelikte blok nedir?
Ağzı açık biçimde veya dudakları sıkıca kapanmış bir haldeyken sesleri zorla çıkarmaya çalıştığı görülür. O anda konuşma mekanizması kilitlenmiş gibidir ve bu duruma blok denir.

Kekeleyen çocuğa hangi dua okunmalı?

Rabbişrahlî sadrî ve yessirlî emrî vehlül ukdeten min lisânî yefkahû kavlî. Anlamı: Rabbim! Göğsüme/gönlüme genişlik ver. İşimi bana kolaylaştır.

Dilin çözülmesi için hangi dua okunur?

Bir tabağa "Ya Evvelü Ya Âhir" isimlerinin beraber yazıldığı temiz suya konulup silinir ve üzerine de 801 defa okunup, 7 gün ya da 21 gün tüketilirse, Allah'ın izniyle, kısa zamanda dili çözülmesi ve şifa bulunması bazı kaynaklarda geçmektedir.

Kekemelikte Doğru nefes nasıl alınır?

Kekemelikte Doğru nefes nasıl alınır?
Kekemelik sorunu yaşayan kişiler, nefesini doğru ve yeterince kullanamıyor. Kimisi de nefesi alıyor, içinde tutuyor ve göğsüne doldurarak konuşuyor. Oysa doğru nefes, diyaframdan alınır. Bu yüzden biz önce diyafram kasının doğru kullanılması için nefes egzersizleri yaptırıyoruz.

Rabbişrahli duası ne için okunur?

Rabbişrahli duası ne için okunur?
Önemli bir başlangıçta veya konuşmada kişinin hayırlı şekilde başlaması konusunda hikmetleri bulunan bir duadır. İş görüşmelerinde, sınav için, mülakatlara girişte okunmasının faydalı olduğu bilinmektedir.

Kekemelikte revizyon, ifadenin anlamını tamamen değiştirmeyecek şekilde sözcüğü değiştirmek demektir. Bu durumda ifadeyi daha anlaşılır hale getirmek veya ifadenin daha akıcı olmasını sağlamak amaçlanır. Örneğin, "Ben bugün okula gittim" cümlesindeki "gittim" sözcüğü yerine "gideceğim" sözcüğü kullanılarak cümle şu şekilde revize edilebilir: "Ben bugün okula gideceğim."

Kekemelik için dua konusuna gelirsek, Taha Suresi'nin 27. ayeti kekemelik için okunması gereken dualardan biri olarak bilinmektedir. Bu sure, 7 gün boyunca 21 kere okunmalıdır. Besmele çekilip duaya başlandıktan sonra okunan bu dua sonrasında kekemelik yaşayan kişinin ağız kısmına doğru üflenmesi önerilmektedir.

Kekemeliğin kalıtsal olup olmadığı konusunda da bilgi vermek gerekirse, kekemelik genellikle kalıtsal bir durumdur. Bir çocuğun anne ya da baba tarafındaki akrabalarından herhangi birinde kekemelik öyküsü varsa, o çocuğun kekeme olma olasılığı daha yüksektir.

Kekemelikte blok ise kekemelik durumunda ağzı açık biçimde veya dudakları sıkıca kapanmış bir haldeyken sesleri zorla çıkarmaya çalışırken meydana gelen durumdur. Konuşma mekanizmasının kilitlenmiş gibi hissedildiği bu duruma blok adı verilir.

Kekeleyen çocuğa okunabilecek dua olarak "Rabbişrahlî sadrî ve yessirlî emrî vehlül ukdeten min lisânî yefkahû kavlî" duası verilebilir. Bu dua, "Rabbim! Göğsüme/gönlüme genişlik ver. İşimi bana kolaylaştır." anlamına gelmektedir.

Dilin çözülmesi için okunan dua ise "Ya Evvelü Ya Âhir" isimlerinin beraber yazıldığı temiz suya silinip üzerine 801 defa okunup, 7 veya 21 gün tüketilmesi durumunda Allah'ın izniyle dilin çözülmesine ve şifa bulunmasına yardımcı olabileceği belirtilmektedir.

Kekemelikte doğru nefes almanın önemi de büyüktür. Kekemelik sorunu yaşayan kişiler genellikle nefeslerini doğru ve yeterince kullanamazlar. Doğru nefes, diyaframdan alınır ve bu konuda nefes egzersizleri yapılması önerilir.

Son olarak, "Rabbişrahli" duasının önemi konusunda da bilgi verecek olursam, bu dua genellikle önemli başlangıçlarda veya konuşmalarda kişinin hayırlı bir şekilde başlamasına yardımcı olması için okunur. İş görüşmelerinde, sınavlarda veya mülakatlara girişlerde okunması faydalı olabilir.

Torticollis neden olur?

Darth Vader kac yasinda oldu?

1. Konular

1. 1.283.024
  2. Mesajlar

1. 1.684.254
  3. Kullanıcılar

1. 32.281
  4. Son üye

Geri
Üst Alt