Modoratör
Yeni Üye
Kemik suyu ile ne yemek yapılır?
Et Suyu ile Şifa Niyetine 21 Tarif
- #2 Teremyağlı Etli Nohutlu Nefis Kapama. Chef Zeytin.
- #3 Buğday Çorbası
- #4 Hasan Paşa Köftesi Yapılışı
- #5 Domatesli Arpa Şehriye Pilavı (videolu)
- #6 Fırında Nefis Etli Patlıcan Tava.
- #7 Hastalıklara Et Suyu Çorbası (videolu)
- #8 Fırında Nefis Etli Sebze Kebabı
- #9 Muhteşem Yaz Pilavı
Nefis Yemek Tarifleri kemik suyu nasıl yapılır?
Nefis Yemek Tarifleri kemik suyu nasıl yapılır?
Kemikleri geniş ve derin bir tencereye alalım. 1 kg kemiğe yaklaşık olarak 1, 5 kg su olacak şekilde canlı su (Çeşme suyunun havalandırılarak klorunun uçması sağlanır, sonrasında su kaynatılır ve oda ısısına gelmesi beklenir) ile dolduralım. Sonrasında 1 kg kemiğe 2 yemek kaşığı olacak şekilde sirke ilave edelim.
Kemik suyunun köpüğü neden alınır?
Kemik suyu pişmeye başladığında üzerinde oluşan köpük toplanıp alınmalı. Bu köpük etin içindeki kandan geliyor ve sonradan tadı oldukça değiştiriyor.
Kemik suyu nerelerde kullanılır?
Kemik suyu nerelerde kullanılır?
TÜM YEMEKLERDE ve ÇORBALARDA KEMİK SUYU BULUNMALIDIR Bu açıdan bütün yemeklerin ve çorbaların hazırlanmasında kemik suyu olmalıdır. Kelle paça çorbası iyileştirici etkisi ile zayıf olup yatağa düştüğümüzde bizim imdadımıza yetişir. Mikropların ortadan kaldırılmasında probiyotiklere yardımcı olur.
Kemik suyu Yemeği nasıl yapılır?
Kemiklerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ve 1 kaşık sirke ekleyerek ocağa alalım. Kaynamaya yakın ocağı kısarak kısık ateşte mümkün olduğunca yavaş bir şekilde kaynamasını sağlayalım. Püf noktası: kemikler fokur fokur kaynamayacak sadece hafif bir hava kabarcığı çıkacak. Videoda görebilirsiniz.
Kemik suyunun bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Kemik suyunun bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Renk değişimi ve son olarak tatta acılaşma kemik suyunun bozulduğuna işaret eder. Hazırlanan kemik suyu tamamen soğuduktan sonra mutlaka buzdolabına alınmalıdır. Oda sıcaklığında su kısa sürede bozulacaktır.
Kemik suyu için hangi kemik alınır?
Sağlıklı kemik suyu yapımında hayvanın incik ve kaval kemiklerini kullanmalıyız. Bu kemik ayağın dizden ayak bileklerine kadar uzanan kısmıdır. Hayvanın tüm ağırlığını çeken bu kemikler en yoğun iliğin olduğu kemiklerdir. Bu da önemli kollajen kaynağıdır.
Kemik suyu yemeklerde kullanılır mı?
Kemik suyu yemeklerde kullanılır mı?
Tencere yemeklerinde, pilavlarda, çorbalarda lezzetin artmasını sağlayan kemik suyu, alternatif tıpta ve modern tıpta da faydalı bir şifa kaynağıdır. Dokuları yenilediği bilinen kemik suyu, çocuk, genç, yetişkin, her yaştan tüketicinin et ürünlerinin yanında alternatif olarak tüketebileceği doğal bir gıdadır.
Kemik suyu hangi hayvandan yapılır?
Bol eklemli ve ilikli koyun veya dana kemiği kullanabilirsiniz.