Modoratör
Yeni Üye
Kemik suyu nasıl muhafaza edilir?
– Bardaklara bölüştürmüş olduğunuz kemik suyunu derin dondurucuda '- 18, -21' derecenin altında saklanması gerekir. Bardağa yerleştirdiğiniz kemik suyunun üstlerini kapatmayı unutmayın. – Kaynattığınız kemik suyunu buzdolabında yaklaşık 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz.
Kemik suyu cam kavanozda saklanır mı?
Cam kavanozları önceden kaynatıp, içlerine doldurabilirsiniz. Daha önce kullanılmış bir kavanoza koyacaksanız dolapta 3 gün muhafaza edebilirsiniz. Konserve tipi muhafaza ederseniz çok daha uzun süre dayanır.
Ilikli kemik suyu nasıl saklanır?
Uzun süre tüketilmediği takdirde içerik olarak birtakım besin değerlerini kaybedeceği için hızlı bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Tüketim sonrasında artakalan kemik sularını kağıt bardaklara doldurarak dondurucuda uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz.
Kemik suyu dolapta kaç gün saklanır?
Kemik suyu dolapta kaç gün saklanır?
Buzlukta 3-6 ay, buzdolabında ise 7 gün bozulmadan kalabilen kemik suyunu günde 1 su bardağı tüketmek çok önemli.
Ilikli kemik kanı nasıl temizlenir?
Ilikli kemik kanı nasıl temizlenir?
Kemikleri tuzlu suda bekletme ve yıkama Dilerseniz kemik suyu yapmaya karar verdiğiniz günün bir gün öncesi, akşamdan suya koyup sabah kullanacak şekilde suda bekletebilirsiniz. Bu uygulama kemiğin üzerindeki kan ve kirlerden arınmasını sağlayacak.
Kemik nasıl kaynatılır?
Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır. Köpürdükçe kevgir yardımı ile temizleyin. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe alıp en az 8 saat olmak üzere kaynatmalısınız.
Ilikli kemik suyunun yağı kullanılır mı?
İlikli dana kemiklerinin, kısık ateşte uzun saatler boyunca kaynatılmasıyla üretilmiştir. Kaynama esnasında ilikler tümüyle eriyip kemik suyuna karışırlar. Kavanozun üzerinde bulunan tabaka, kemik iliğinin yağıdır. Yağı ile tüketimi tavsiye edilir.
Kemik suyu yaparken tuz konur mu?
Kemikler düşük ısıda pişince daha etkin sonuç alınır, daha saf bir kollajenli kemik suyu elde edilir. Pişirme işlemi bitince kemikleri ve taze baharat demeti ve karabiberleri ayırarak süzün. Daha uzun saklayabilmek için suyunuza kapağı açar açmaz az miktarda kaya tuzu da ekleyebilirsiniz. Kemik suyunuz hazır.