S
SoruCevap
Guest
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 silme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
3 su bardağı kemik suyu
Tuz
Kimyon
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim,erittiğimiz yanımızda 1 silme yemek kaşığı unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından mercimeği ekleyip biraz karıştırıp sıcak suyumuzu ve kemik suyumuzu ek edip denetimli halde orta ateşte pişirelim.
Kaynamaya başlayan çorbamıza tuzumuzu ve kimyonumuzu ek edip biraz daha kaynatıp kapatalım.
Blender dan geçirelim.
Üzerine sosumuz dan gezdirelim.Servise hazır
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
2 silme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
3 su bardağı kemik suyu
Tuz
Kimyon
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim,erittiğimiz yanımızda 1 silme yemek kaşığı unumuzu kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından mercimeği ekleyip biraz karıştırıp sıcak suyumuzu ve kemik suyumuzu ek edip denetimli halde orta ateşte pişirelim.
Kaynamaya başlayan çorbamıza tuzumuzu ve kimyonumuzu ek edip biraz daha kaynatıp kapatalım.
Blender dan geçirelim.
Üzerine sosumuz dan gezdirelim.Servise hazır
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı