Son Konular

Kendinden Soslu Elmalı Kek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Zeytinli Dereotlu Mayasız Poğaça (Videolu)

S

Ekmek Kadayıfı

S

SoruCevap

Guest
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet elma
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5-2 su bardağı un

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı derin bir kaba alıp bir güzelce çırpalım.
Çırptığımız karışımdan bir su bardağı ayırıp buzdolabına kaldıralım.
Yumurtaları ekleyelim ve rengi açılana kadar çırpalım.
Ardından elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpalım. (unu azar azar denetimli ekleyelim, kıvamı ne çok koyu ne çok akışkan olacak).
İçerisine hafif unlanmış 2 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip karıştıralım.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim ve kenarlarını yağlayalım.
Karışımı dökelim ve evvelden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından aldıktan 1-2 dk sonra sosumuzu üzerine dökelim ve büsbütün soğumasını bekleyelim. Sonrasında servis edebilirsiniz.Deneyeceklere afiyet olsun.
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst Alt