Son Konular

Kendini asmak ne anlama gelir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.254
Meslek
Webmaster

Kendini aşmak ne anlama gelir?

kendinden beklenenden daha iyisini yapmak,kendini geçmek anlamına gelen söz.

Bendini aşmak ne demek?

Bendini aşmak ne demek?
İstiklal Marşında geçen "bendimi çiğner aşarım" dizesinde ise önüme kurulmuş olan tüm engelleri aşar geçerim anlamına gelir.

Sen kendini aştın ne demek?

kendisinden beklenmedik başarılar elde eden kişiye söylenen şaşırtma anlamlı ifade.

Aşmak kelimesinin kökü nedir?

Aşmak kelimesinin kökü nedir?
Bu sözcük Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden türetilmiştir.

Aşmış ne demek?

varolagelen veya yapilagelen seylerin uzerinde olma durumu. ironik ifadelerde kullanılması makbul, karşı tarafın duyup da onore olmasıyla odunu haketmesi arasındaki korelasyonu yansıtan sözcük.

Serhaddin var ne demek?

Serhaddin var ne demek?
Serhaddim Var Kelimesi Ne Anlama Gelir? Serhaddim var kelime grubu daha çok batıya yönelik bir cesaret gösterisi olarak öne çıkar. İman dolu bir yüreğin hazır ve güçlü olduğunu, her daim mücadele edebileceğini anlatır. Bu daha çok batıya karşı Kurtuluş Savaşı'nda Anadolu'yu işgal etmiş ülkeler için kullanılır.

Dülger ne anlama gelir?

Dülger sözcüğünün TDK anlamı, yapılarda bulunan kaba ağaç işlemlerini yapan kimselerdir.

Donuk ne anlama gelir?

Donuk ne anlama gelir?
Parlak olmayan, mat (II): "Donuk ışıkta birçok fokun mağaraya girdiğini görmüş." -Halikarnas Balıkçısı. 2. Canlılığı olmayan, fersiz (göz): "Bakarsınız donuk bakışlı, alık suratlı bir adam onların elinde bir dâhi çehresi alıvermiş." -H.

Aşmış insan ne demek?

Belli bir konuda belli insanlarca belirlenmiş belli bir noktanın üzerine çıkmış insanlardır. Herke olduğu gibi hiçkimsedir.

Istiklal Marşındaki Serhaddim var ne demek?

Istiklal Marşındaki Serhaddim var ne demek?
İstiklal marşındaki "benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var" cümlesinde "serhad" sözcüğünün anlamı nedir. Serhad kelimesinin sözlük anlamı "sınır boyu" demektir. Burada ise Batıya karşı iman dolu bir yüreğin hazır hazır ve güçlü olduğu anlatılmıştır.

Afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar ne demek?

"garbin afakini sarmissa celik zirhli duvar" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. istiklal marşı 4. kıta 1. mısradır. Batı medeniyetinin genelini bir çelik zırh, demirden silahlar kaplamış olması durumunu tasvir eder.

Dülger ne iş yapar?

Dülger ne iş yapar?
Dülgerlik, ahşap bina inşaatı konusunda uzmanlaşan meslek kolu. Geleneksel Türk ahşap ev yapımında ustaydılar. Dülgerlik mesleğine betonarme yapının yaygınlaşmasıyla ilgi azalmıştır. Günümüzde bir elin parmakları kadar kalan "dülger" ustalar ile bu meslek devam etmektedir.

**Kendini asmak ne anlama gelir?**
Kendini aşmak, bir kişinin kendinden beklenenin ötesinde bir performans sergileyerek sıradışı başarılar elde etmesi anlamına gelir. Bu, kişinin kendi sınırlarını zorlayarak daha yüksek bir seviyeye yükselmesini ifade eder.

**Bendini aşmak ne demek?**
"Bendimi çiğner aşarım" ifadesinde geçen "bendimi aşmak" tabiri, tüm engelleri aşarak ilerlemeyi, karşısına çıkan zorlukları yenmeyi ve başarıya ulaşmayı ifade eder. Bu söz, kişinin kendi sınırlarını aşarak yüksek bir performans sergileme kararlılığını vurgular.

**Sen kendini aştın ne demek?**
"Sen kendini aştın" ifadesi, bir kişinin beklenmedik şekilde büyük bir başarı elde etmesi üzerine söylenen bir ifadedir. Bu söz, o kişinin olağanüstü çaba ve yetenek ile sınırlarını zorlayarak başarılı bir performans sergilediğini vurgular.

**Aşmak kelimesinin kökü nedir?**
"Aşmak" kelimesinin kökeni Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden gelmektedir. Bu köken, kelimenin temel anlamına gönderme yapmaktadır.

**Aşmış ne demek?**
"Aşmış" kelimesi, genellikle bir durumun veya seviyenin üstünde olma durumunu ifade eder. Ironik bir ifade olarak kullanıldığında, karşı tarafın duyup onore olması gereken bir durumu yansıtır.

**Serhaddin var ne demek?**
"Serhaddim var" ifadesi, genellikle batıya karşı bir cesaret ve kararlılık vurgusu içerir. İman dolu bir yüreğin hazır ve güçlü olduğunu ifade eder, her türlü mücadeleye hazır olunduğunu belirtir. Bu ifade genellikle Kurtuluş Savaşı döneminde, Anadolu'nun işgal edilmesine karşı bir direniş ifadesi olarak kullanılmıştır.

**Dülger ne anlama gelir?**
Dülger, yapılarda bulunan kaba ağaç işlemlerini yapan kişileri ifade eden bir terimdir. Dülgerler genellikle ahşap inşaatlarında ustalıkla çalışan, ahşap işçiliği konusunda uzmanlaşmış kişilerdir.

**Donuk ne anlama gelir?**
"Donuk" kelimesi, parlak olmayan, mat ve canlılığı olmayan bir durumu ifade eder. Bir nesnenin veya bir durumun cansız, sönük veya donuk bir şekilde göründüğünü belirtmek için kullanılır.

**Aşmış insan ne demek?**
"Aşmış insan", belirli bir konuda belirlenmiş noktaların üzerine çıkmış kişileri ifade eder. Bu kişiler, o konuda diğer insanlardan belirgin bir şekilde üstün olan ve sıra dışı başarılar elde etmiş olan kişilerdir.

**Istiklal Marşındaki Serhaddim var ne demek?**
"Serhaddim var" ifadesi, İstiklal Marşı'ndaki bir dizedir ve "sınırım var" anlamına gelir. Bu ifade, genellikle batıya karşı olan kararlılık ve cesareti vurgular, iman dolu bir yüreğin zorluklara karşı hazır ve güçlü olduğunu ifade eder.

**Afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar ne demek?**
"Garbin afakını sarınca çelik zırhlı duvar" dizeleri, İstiklal Marşı'nda yer alan bir ifadedir. Bu ifade, batının dört bir yanını sararak güçlendirmesi ve tehditkar bir şekilde çelik zırhlı duvarlarla kuşatması durumunu tasvir eder.

**Dülger ne iş yapar?**
Dülgerlik mesleği, geleneksel olarak ahşap bina inşaatı üzerine uzmanlaşmış bir meslek dalıdır. Dülgerler, ahşap yapıların inşaat ve tamirat işlemlerini gerçekleştirirler. Günümüzde, betonarme yapıların yaygınlaşmasıyla birlikte dülgerlik mesleğine olan ilgi azalmış olsa da, hala bu alanda uzmanlaşmış ustalar tarafından devam ettirilmektedir.

Ezel dizisi hangi platformda var?

En iyi Godfather filmi hangisi?

1. Konular

1. 1.282.787
  2. Mesajlar

1. 1.683.594
  3. Kullanıcılar

1. 32.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt