Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Ev Yapımı Çikolata Sos

T

Hatay Usulü Humus

<
T

theking

Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet küçük uzunluk kereviz
1 adet l uzunluk yumurta
1 tepeleme tatlı kaşığı yulaf unu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 yemek kaşığı kadar istediğiniz bir peynir çeşidi (Ben keçi peyniri kullandım)
Tavayı yağlamak için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çörekotu

Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizler soyulup rendelenir ve avucumuzda suyu sıkılır.
Üzerine öbür materyaller de katılır ve karıştırılır. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanmış tavaya yayılıp, pişirilir.
Kenarlardan bir spatula yardımıyla pişip pişmediği denetim edilerek dikkatli bir halde spatulayla yavaş yavaş tavadan ayrılır.
Düz bir tabakla aksi çevrilip tekrar zeytinyağı ile yağlanmış tavaya koyulur.
Bu kısım pişerken rendelenmiş kaşar peyniri de eklenir ve eriyince servise hazır hale gelir.
Üzerine çörek otu serpip, afiyetle yenir.
Kereviz Yemeyene Yediren Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Ev Yapımı Çikolata Sos

T

Hatay Usulü Humus

Geri
Üst Alt