<
Puan
113
Çözümler
4
- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.266
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.120
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Kerevizin şifaları nelerdir?
Kerevizin faydaları nelerdir?
- Kötü ve yüksek kolesterolü önler.
- İltihaplanmaya karşı vücudu korur.
- Sindirim sistemine iyi gelir.
- Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
- Kanserden korunmaya yardımcı olur.
- Mideyi korur.
- Karaciğer sağlığını korur.
- Gut ve osteoartrit ağrılarını azaltır.
Kerevizin sapından ne yapılır?
Kerevizin sapından ne yapılır?
Kereviz Sapı ile Yapabileceğiniz 7 Farklı Öneri
- Kereviz Sapı Salatası Yapabilirsiniz.
- Kereviz Sapı Kavurması Yapabilirsiniz.
- Kereviz Sapı Çorbası Yapabilirsiniz.
- Kereviz Sapı Yemeği Yapabilirsiniz.
- Kereviz Sapı Sote Yapabilirsiniz.
- Kereviz Sapı Suyu Yapabilirsiniz.
- Kereviz Saplı Omlet Yapabilirsiniz.
Ibrahim Saraçoğlu kereviz kürü nasıl yapılır?
Ibrahim Saraçoğlu kereviz kürü nasıl yapılır?
Kerevizin kendisini yemekten hoşlanmayanlar için uygulama şekli ise; Yarım litre kaynamakta olan suya (yaklaşık iki su bardağı) ince dilimlenmiş 300 – 350 gram kereviz ilave edilir ve ağzı kapalı olarak hafif ateşte yedi dakika pişirilir. Sadece suyu gün boyu içilir.
Kereviz yapraklarının faydaları neler?
Kereviz Sapı ve Yapraklarının 6 Faydası
- Antioksidan Kaynağıdır.
- Böbrekleri Korur.
- Bağırsak Hareketlerini Düzenler.
- Kilo Vermeye Yardımcı Olur.
- Göz Sağlığını Korur.
- Hafızayı İyileştirir.
Kereviz sapı ne ise yarar?
Kereviz sapı ne ise yarar?
Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkileri arasında ise karaciğeri temizlemesi yer alıyor. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde vücudu yabancı maddelerden arındırıyor. Yine antioksidan etkileriyle kan dolaşımını ve damarları rahatlatıyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Ibrahim Saraçoğlu ıspanak kereviz kürü nasıl yapılır?
Ibrahim Saraçoğlu ıspanak kereviz kürü nasıl yapılır?
Kaynamakta olan bir litre suyun içerisine 200 gram ince dilimlenmiş kerevizi atınız ve hafif ateşte 10 dakika haşlayınız. 10 dakika tamamlandıktan sonra üzerine 250 gram ıspanağı ilave ediniz ve yine ağzı kapalı olarak 5 dakika daha haşlamaya devam ediniz. Daha sonra soğumaya bırakınız.
Kereviz kürü nasıl uygulanır?
Kereviz, limon, su ve maydanoz ile hazırlanan kereviz kürü her gün taze olarak yapılmalıdır. Blenderden geçirilen ve hazırlanan kereviz kürü süzüldükten sonra bir kenarda iyice bekletilmelidir. Bu kür yemeklerden de bir saat önce mutlaka en az iki bardak tüketilmelidir.
Kerevizin yeşil yaprakları nasıl pişirilir?
Kerevizin yeşil yaprakları nasıl pişirilir?
Yıkayıp doğradığımız kereviz sapı ve yapraklarını, tenceredeki kavurduğumuz soğan ve havuç üzerine ekleyelim, bir güzel karıştıralım. Suyu ekleyelim. Su eklemek zorunda kaldım ben, tam pişmeden suyu bitti çünkü. Ağzı kapalı, altı kısık, hep beraber 15 dk yapraklar kendini iyice salana kadar pişirelim.