Kesikli spektrum ne demek?
Beyaz ışık prizmadan geçirildiğinde dalga boylarına göre kırılarak bileşenlerine ayrılır. Buna görünür ışığın spektrumu denir. Renkler arasında kesin bir sınır olmadığında sürekli spektrum oluşur. Eğer bir atomdan yayılan ışın prizmadan geçirilecek olursa kesikli spektrum ya da çizgi spektrumu elde edilir.Hangi Parcaciklar elektromanyetik dalga yayar?
Hangi Parcaciklar elektromanyetik dalga yayar?Elektromanyetik dalga spektrumdaki X ve gama ışınları iyonizan elektromanyetik dalga tipi radyasyonlardır (Şekil 1). Alfa ve beta parçacıkları, nötronlar, protonlar ve elektronlar ise parçacık tipi iyonizan radyasyonlara örnek olarak verilebilir (Şekil 2).
Her maddenin ışık spektrumu birbirinden farklı mıdır?
Her bir elementin farklı bir atomik spektrumu vardır.Atomların ışığı Soğurmasına ne denir?
Atomların ışığı Soğurmasına ne denir?Soğuk bir maddenin yapısındaki atomlar ise üzerine gelen beyaz ışıktaki bazı ışınları absorblar. Absorblanan ışınlar, ışıma spektrumunda yayılan ışınlardır. Bunun sonucunda beyaz ışığın sürekli spektrumunda siyah çizgiler oluşur. Bu şekilde elde edilen atom spektrumlarına soğurma (absorbsiyon) çizgi spektrumu denir.
Hangi cihazlarda elektromanyetik dalga kullanılır?
Günlük yaşantımızda kullanılan birçok elektrikli, elektronik cihaz elektromanyetik ışıma yapmaktadır. (cep telefonu, radyo, TV, bilgisayar, saç kurutma makinası, elektrikli süpürge, elektrikli traş makinası, elektrikli battaniye, tıbbi ve endüstriyel cihazlar,….)Bor atom modeline göre çizgisel momentum kesikli midir?
Bor atom modeline göre çizgisel momentum kesikli midir?Bohr atom modelinde açısal momentum kesiklidir.
Soğurulabilir ne demek?
SOĞURULMAK – SOĞRULMAK edilgen f. (< soğur-u-l-mak) (Bir madde ve enerji) Emilip içine alınmak, massedilmek.Işıma nedir 11 sınıf?
Işıma nedir 11 sınıf?Gaz hâlindeki maddenin atomları yüksek sıcaklıklara getirildiğinde veya elektrik akımı verildiğinde elektronlar kararsız hâle gelirler. Bu yüksek sıcaklıktaki maddenin atomları yüksek enerjiden kurtulmak için ışıma yaparlar.