Modoratör
New member
Kesinti tazminat tutarı ne demek?
Bildirimli dahi olsa günlük kesinti süresi azami 12 saati geçemiyor. Geçmesi durumunda kesintiden etkilenen kullanıcı başına mesken abonesi için 50 TL, diğer abonelere ise 100 TL ödenmesi gerekiyor.
Elektriği neden keserler?
Elektriği neden keserler?
Kesintinin sebebi evlerdeki yani hanehalkının ısınmasında kullanılacak doğalgaz arzında sıkıntı yaşanması. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması. Sakarya Bölgesi'nde yaşanan iletim hatları kopmasının buna örnek olduğu söyleniyor.
Elektrik kesintisi en fazla ne kadar sürer?
Elektrik kesintisi en fazla ne kadar sürer?
Bildirimli veya bildirimsiz günlük kesinti süresinin ilgili yönetmelik gereği 12 saatten uzun olamayacağını dile getiren Yılmaz, "Terör, sabotaj, doğal afet, ağır kış koşulları gibi mücbir sebepler haricinde günlük kesinti süresinin 12 saatten uzun olması halinde, elektrik dağıtım şirketleri kesintiden etkilenen …
Kac saat elektrik kesintisi tazminat?
Kentsel dağıtım bölgesinde 10 saat, kent altı dağıtım bölgesinde 11 saat ve kırsal dağıtım bölgesinde 12 saati aşan, işletmeci ve dışsal sebepten kaynaklanan elektrik kesintilerinde, kullanıcılara kesinti tazminatı ödenecek.
Elektrik kesintisi olursa ne olur?
Elektrik kesintisi olursa ne olur?
Yaşanacak kesintide; metro ve tramvay gibi elektrik enerjisini kullanan araçların kullanılamaması nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanabilir, trafik ışıkları çalışmayabilir ve trafiğin özellikle büyükşehirlerde kilitlenmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir ve öğrenciler okullarına gidememesi nedeniyle eğitimde de …
Elektrik faturası kaç ay ödenmezse kesilir?
Elektrik faturası kaç ay ödenmezse kesilir?
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.
Elektrik arızası ne kadar sürer?
Yönetmeliğe göre kesintinin bildirimli veya bildirimsiz olmasına bakılmaksızın terör, sabotaj, doğal afet, ağır kış koşulları gibi mücbir sebepler haricinde elektrik kesintisi süresi günlük olarak en fazla 12 saat olarak sınırlandırılmıştır.
Uzun süreli kesinti tazminatı nedir?
Uzun süreli kesinti tazminatı nedir?
(8) Kesinti başına uzun süreli kesinti tazminatı; anlaşma gücü 160 kVA altı olan mesken abonelerine 80 TL diğer abonelere ise 160 TL, anlaşma gücü 160 kVA ile 630 kVA (dahil) arasında olan kullanıcılara 480 TL, anlaşma gücü 630 kVA üzeri olan kullanıcılara 960 TL olarak ödenir.
Elektrik kesilince ne kullanılır?
Elektrik kesilince ne kullanılır?
Jeneratör: Mekanik enerjiyi dalgalı akım halinde elektirik enerjisine çeviren makinelerdir. Elektirik kesildiğinde, elektornik cihazlara zarar vermeden devreye girer. Genellikle büyük iş merkezleri ve sitelerde kullanılır.
TEDAŞ şikayet nereye yapılır?
Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186'dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz. Görevli elektrik dağıtım şirketleri tarafından alınan ihbar ve şikayetler 15 iş günü içinde telefon ile, internet üzerinden veya yazılı olarak kişiye bildirilir.