Kestanenin kalorisi yüksek mi?
1 adet pişmiş kestane 35 kcal kalori değerine sahiptir. Bu kalori değeriyle diyet listelerinde çok yoğun miktarda olmamak koşulu ile tüketilmesine izin verildiği görülebilmektedir.Kestane kabızlık yapar mı?
Dr. Mehmet Atilla Tekin’in cevabı: (Evet, kestane kabızlık yapan besinlerdendir. Ayrıca hamur işleri, beyaz ekmek, pirinç pilavı, patates, havuç, ayva, elma suyu, inek sütü ve süt ürünleri kabızlığa yol açabilen gıdalardandır.)Kestane yağlı mıdır?
Kestane yağlı mıdır?Kestane karbonhidrat açısından zengin, yağ ve protein oranı düşük bir yemiştir. Nişasta, lif, protein, potasyum, fosfor ve kalsiyum içeren meyve B1, B2 ve C vitaminleri bulundurur. 100 gramı ortalama 160 kalori olan yiyecek 34 gram karbonhidrat, 3.2 gram protein, 1.8 gram yağ, 8 – 10 gram lif bulundurur.
Kestane bağırsakları bozar mı?
Kestane bağırsakları bozar mı?Kestane, fazla tüketildiğinde ishal ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açar. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara sahip olanlar; kestaneden uzak durmalılardır. Kestane, bu tür hastalıkları tetikler. Kestane, damar hastalığı olan kişilerin asla tüketmemesi gereken bir yiyecektir.
Kestane yağlı tohum mu?
Kestane, nişastadan zengin bir meyve olması yanında fındık, ceviz, fıstık gibi yağlı tohumlara göre yağ miktarı düşük bir besindir. Bu yönüyle yağlı tohumlardan ayrılır.5 adet kestane kaç kalori?
1 adet orta boy kestane 26 kalori. 1 adet büyük boy kestane 56 kalori. Orta boy porsiyon ise 106 kaloridir. Çiğ kestane kaç kalori bilgilerinize, 100 gram için olan bilgiyi de ekleyecek olursak yanıtımız 176 kalori olacaktır.Haşlama kestane kilo aldırır mı?
Haşlama kestane kilo aldırır mı?Kestane, tok tutucu bir besindir, miktarına dikkat edilmeden tüketilirse kolayca kilo almaya neden olabilir. 3 adet kestanenin kalorisi bir ince dilim ekmeğe eş değerdir. Özellikle kilo fazlalığı olan ve metabolizması yavaş çalışan kişiler kestane yerken kontrollü davranmalıdır.
Kestane yemek diyeti bozar mı?
Kestane yemek diyeti bozar mı?Kestane yapısında basit karbonhidratlara oranla çok daha yavaş emilen kompleks karbonhidratlar içerir. Fakat yine de yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle diyet yapanlarda kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bir besindir.
Kestanenin ne gibi faydaları var?
Kestanenin faydaları nelerdir? Demir, magnezyum, fosfor, çinko ve kalsiyum açısından güçlü değerlere sahiptir. İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar.