haberci
Meraklı Üye
Kevork Malikyan: Bir Tiyatro ve Sinema Duayeni

Kevork Malikyan, 2 Haziran 1943 tarihinde, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir. Ermeni kökenli olan Malikyan, genç yaşlarda İngiltere'ye taşınarak burada sanat eğitimi almıştır.
Eğitim Yılları ve Kariyerinin Başlangıcı
Kevork Malikyan, eğitimine İstanbul'da başlamış, ardından tiyatro tutkusunu geliştirmek için İngiltere'ye gitmiştir. Londra'daki Guildhall School of Music & Drama'da eğitim görerek oyunculuk yeteneklerini pekiştirmiştir. Bu prestijli okulda aldığı eğitim, onun kariyerine uluslararası bir boyut kazandırmıştır.
Tiyatrodan Beyaz Perdeye
Malikyan, kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamış ve performanslarıyla kısa sürede dikkat çekmiştir. Ancak onu asıl üne kavuşturan, beyaz perdedeki çalışmaları olmuştur. "Indiana Jones and the Last Crusade" filminde canlandırdığı Kazım karakteri, ona dünya çapında bir tanınırlık sağlamıştır. Ayrıca, "Midnight Express" filminde de önemli bir rol üstlenmiştir.
Televizyon Kariyeri
Televizyon dünyasında da aktif olan Malikyan, İngiliz yapımı birçok dizide yer almıştır. Kariyerinde, "Mind Your Language" gibi popüler yapımlarda rol alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır.
Özel Hayatı ve Mirası
Özel hayatında da sanata olan bağlılığını sürdüren Malikyan, tiyatroya ve genç oyunculara mentorluk yaparak, bilgi ve tecrübelerini aktarmaktadır. Sanat dünyasına olan katkıları ve çok yönlü kariyeri, onu Türk ve dünya sinemasının önemli figürlerinden biri haline getirmiştir.
Kevork Malikyan, sanat kariyerini başarıyla sürdüren ve iz bırakan bir aktör olarak, gelecek nesillere ilham vermeye devam ediyor.