Modoratör
Yeni Üye
Kıbrıs Üniversitesinde hangi bölümler var?
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (KKTC-Lefkoşa)
- Eczacılık Fakültesi.
- Eğitim Fakültesi.
- Fen-Edebiyat Fakültesi.
- Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi.
- Hukuk Fakültesi.
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.
- İletişim Fakültesi.
- Mühendislik Fakültesi.
Yakın Doğu Üniversitesi hangi bölümler var?
Fakülteler
- Eczacılık Fakültesi. Fen-Edebiyat Fakültesi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi.
- Hukuk Fakültesi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi. İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi.
- İletişim Fakültesi. Mimarlık Fakültesi. Mühendislik Fakültesi.
- Sahne Sanatları Fakültesi. Spor Bilimleri Fakültesi. Tıp Fakültesi.
Kıbrıs'taki üniversiteler iyi mi?
Kıbrıs'taki üniversiteler iyi mi?
Kesinlikle evet. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, hem ev sahipliği yaptığı üniversitelerin kalitesi hem de yaşam koşulları bakımından düşünüldüğünde Kıbrıs üniversiteleri akademik eğitim için mükemmel bir ortam sunuyor.
Kıbrıs'ta kaç tane devlet üniversitesi var?
Kıbrıs'ta kaç tane devlet üniversitesi var?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerini sınırlı sayıda ülke tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde günümüzde; 21'i yerel merkezli, 4'ü yurt dışı merkezli toplam 25 eğitim veren üniversite ve 2'si meslek okulu olmak üzere 27 aktif yükseköğrenim kurumu bulunmaktadır.
Kıbrıs'ta devlet okulu var mı?
Devlet okulları ve kolejlerde eğitim dilli ağırlıklı olarak Türkçedir. İngilizce, ikinci dil olarak öğretilmektedir ve bunun yanı sıra Almanca ya da Fransızca seçmeli ders olarak verilmektedir.
Yakın Doğu Üniversitesi kaç TL?
2021-2022 öğretim yılı eğitim ücretleri Tıp Fakültesi 83,000 TL, Diş Hekimliği Fakültesi 71,500 TL, Eczacılık Fakültesi 57,500 TL, Veteriner Fakültesi 64,800 TL, Hukuk Fakültesi 38,750 TL, Hemşirelik Fakültesi 35,400 TL, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat ve Çevre Mühendisliği Fakültesi, Mimarlık …