haberci
Efsanevi Üye

CHP'de Kurultay Sürecine İlişkin Gelişmeler!
CHP içerisindeki kurultay sürecine dair endişeler devam ederken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları büyük yankı uyandırdı. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuşan Kılıçdaroğlu, partiye kayyum atanması durumunda neler olabileceğine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun Görüşleri Gündemi Salladı
CHP Parti Meclisi Üyesi Engin Özkoç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti. Bu görüşmenin detayları basına yansıdığında, "Partiyi kayyuma devretmem" sözleri parti içinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.
"Partiyi Kayyuma Bırakmam!"
Görüşmenin basına yansıtılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Görüşme detaylarının sızdırılmasını uygun bulmuyorum. Mahkeme kararı çıkmadan partiyi kayyuma devretmem. Bu durumun CHP'ye ve şahsıma kurulan bir tuzak olduğunu düşünüyorum" dedi.
"Kurultay Tarihi Belirsizleşebilir"
Muhtemel bir kayyum kararı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Eğer ben görevi kabul etmezsem, karar geçersiz kalır. Ancak kayyum atanırsa durum daha karmaşık hale gelir. Kurultayın ne zaman yapılacağı belirsiz hale gelir ve parti nasıl yönetilecek, kimin kontrolünde olacak soruları gündeme gelir. CHP kayyuma devredilemez" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, CHP'nin temel değerlerine dokunulmasına karşı çıkarak, "Buna asla izin vermeyeceğiz" vurgusunu yaptı.
Gelişmeler Ne Yönünde?
CHP'nin 30 Haziran'daki kurultay davasında "mutlak butlan" kararı çıkabileceği iddiaları partide hareketlilik yaratmıştı. Bu olasılık karşısında Kılıçdaroğlu'nun partinin başına geçmeye sıcak baktığı konuşulmaktaydı. Mansur Yavaş, Vahap Seçer ve Engin Özkoç'un da destek talebinde bulunduğu belirtilmişti.
Kılıçdaroğlu, "Eğer görevi kabul etmezsem kayyum gelecek, böyle bir durumu kabul edebilir miyim?" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu açıklama, üç isim tarafından yalanlanırken, Vahap Seçer'in sözleri iddiaları doğruladı. Seçer, "Farklı bir cevap almak İmamoğlu'nu mutlu ederdi, ancak gelişmelere göre tavrımızı netleştireceğiz" şeklinde konuştu.