Son Konular

Kilis'te pul biber mesaisi: Sınırın sıfır noktasında hasat sürüyor

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
126.569
Tepkime puanı
6
Puan
38
Credits
1.258.181
Kilis'te pul biber mesaisi: Sınırın sıfır noktasında hasat sürüyor

Türkiye'nin biber üretimi açısından 2'inci üretim merkezi olan sınırın sıfır noktasındaki Kilis'te acı biber hasadı sürüyor.

68dfc6f578ed8304__w1200xh675.jpg

68dfc6fd23ffd123__w1200xh675.jpg

68dfc70842d65480__w1200xh675.jpg

68dfc7082ad8d118__w1200xh675.jpg

68dfc70837394684__w1200xh675.jpg

68dfc70c56989528__w1200xh675.jpg


En acı hasat...

Kilis'te kırmızı biber hasadıyla birlikte geleneksel pul biber mesaisi sürüyor.

İŞLENİP BİBERE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Tarlalardan toplanan biberler, güneş altında kurutulduktan sonra işlenerek bölgenin meşhur pul biberine dönüştürülüyor.

Yoğun emek isteyen süreçte çiftçiler sabahın ilk saatlerinde çalışmaya başlarken, kurutma alanları kırmızıya bürünüyor.

KURUTMA İŞLEMİ SÜRÜYOR

Musabeyli ilçesine bağlı Hasancalı köyünde üreticileri ziyaret eden Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, baharatlık biberin hasadının ardından kurutma işlemlerinin başladığını söyledi.

Kilis'te 54 bin dekar alanda biber üretimi yapıldığını belirten Küçük, şöyle konuştu:

"12 TONA YAKIN BİBER BEKLİYORUZ"

Çiftçilere çeşitli destekler sunulduğunu anımsatan Küçük,"Kırsalda refahı artırmak için ekonomik yatırımlar kapsamında bireysel sulama destekleri, bitkisel üretim destekleri ve yenilikçi tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması eğitimleri veriyor, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmayı hedefliyoruz ve çiftçimize 'Sen yeter ki üret.' diyoruz."diye konuştu.

Üreticilerden Mikail Duman ise biberleri toplayıp kuruttuktan sonra piyasaya sürdüklerini ifade ederek, 20 dönüm araziden 12 tona yakın pul biber toplamayı beklediklerini, bunları da baharat olarak değerlendireceklerini kaydetti.
 

Bakanlık duyurdu: Çarşamba günleri sinema biletleri 120 TL olacak

  1. Konular

    1. 1.282.787
  2. Mesajlar

    1. 1.683.581
  3. Kullanıcılar

    1. 32.197
  4. Son üye

Geri
Üst Alt