Son Konular

Kimler maarif mufettisi olabilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Kimler maarif müfettişi olabilir?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Milli Eğitim Müfettişi nerede çalışır?

Buna göre eğitim müfettişleri, il millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulan eğitim müfettişleri başkanlıklarında görev yapacak. Eğitim müfettişleri başkanlıklarının koordinasyonu ile rehberlik ve denetim çalışmalarındaki bütünlük Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanacak.

TRT müfettişi ne iş yapar?

TRT müfettişi ne iş yapar?
a) Teftiş Kurulunu yönetmek, müfettişlerin ve müfettiş yardımcılarının çalışmalarını düzenlemek, kontrol etmek ve uygulama birliği sağlamak, b) Teftiş programlarını hazırlamak, Genel Müdürün onayına sunmak ve uygulanmasını sağlamak. g) Büro hizmetlerini düzenlemek ve yürütülmesini sağlamak.

Milli Eğitim müfettişi ne iş yapar?

Milli Eğitim müfettişi ne iş yapar?
ç) Gerektiğinde bizzat veya görevlendirilecek eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcıları ile birlikte rehberlik, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma, ön inceleme gibi çalışmalar yapmak. d) Eğitim müfettişleri başkanı tarafından bu kapsamda verilecek diğer görevleri yapmak.

Vergi Dairesi Hangi KPSS puan türü?

PUAN | KURUM
| Vergi Denetim Kurulu 400 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
| Türk Patent Enstitüsü Patent ve Marka Uzman Yardımcısı Alım İlanı
| Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
KPSSP55 | Kalkınma Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Vergi müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Mesleğe yeni başlayan bir vergi müfettişinin maaşı ortalama 10.000 TL olmakla beraber, genel ortalamaya göre maaşlar çok yüksek olduğu için pek çok kişi vergi alanında çalışmak istemektedir. Kıdemi ilerlemiş bir vergi müfettişi ortalama olarak 15.000 TL civarında almaktadır …

Maarif Müfettişliği, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda rehberlik, denetim, izleme, araştırma, inceleme, soruşturma gibi çalışmalar yapan ve eğitim sisteminin kalitesini artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan önemli bir meslektir. Maarif müfettişi olabilmek için belirli kriterler bulunmaktadır. Fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olmak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yapmış olmak ve bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında en az üç yıl yöneticilik yapmış olmak gerekmektedir.

Eğitim müfettişleri genellikle il millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulan eğitim müfettişleri başkanlıklarında görev yapmaktadır. Bu müfettişliklerin koordinasyonu, rehberlik ve denetim çalışmalarındaki bütünlük ise Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Öte yandan, TRT müfettişlerinin görevleri arasında Teftiş Kurulunu yönetmek, müfettişlerin ve müfettiş yardımcılarının çalışmalarını düzenlemek, teftiş programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak gibi sorumluluklar bulunmaktadır. Ayrıca büro hizmetlerini düzenlemek ve yürütmek de müfettişin görevleri arasındadır.

Vergi müfettişliği ise vergi alanında çalışan ve vergi incelemeleri yapan kişilerdir. Mesleğe yeni başlayan bir vergi müfettişinin maaşı genellikle 10.000 TL civarında olmakla birlikte, kıdemi ilerlemiş bir vergi müfettişinin maaşı ortalama olarak 15.000 TL civarında olabilmektedir. Vergi müfettişleri, vergi denetim kurulu gibi kurumlarda görev almaktadırlar ve genellikle KPSSP55 puan türü ile alımları yapılmaktadır.

BMR kilo 21 ne demek?

Gitar prosesoru nedir?

1. Konular

1. 1.282.559
  2. Mesajlar

1. 1.683.016
  3. Kullanıcılar

1. 32.105
  4. Son üye

Geri
Üst Alt