Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Kimler mufettis yardimcisi olabilir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Kimler müfettiş yardımcısı olabilir?​

750 MÜFETTİŞ YARDIMCISI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

Milli eğitim Müfettiş Yardımcısı Nasıl Olunur?​

Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılmak isteyenler, başvuru formu bilgi girişini kadrolarının bulunduğu kurum aracılığı ile yaptıktan sonra, alacakları onaylı sınav başvuru formu ile istenen başvuru için gerekli belgeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına gönderecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı müfettişleri ne kadar maaş alıyor?​

Millî Eğitim Bakanlığı müfettişleri ne kadar maaş alıyor?
Müfettiş olarak atanması halinde aylık maaş 2022 itibariyle 16 bin lirayı geçiyor. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira.

Eğitim müfettiş yardımcıları nerede çalışır?​

Eğitim müfettiş yardımcıları nerede çalışır?
Eğitim müfettişleri ve yardımcıları, ildeki her derece ve türden resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel öğrenci barınma hizmetleri kurumlarının rehberlik, iş başında yetiştirme, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarını yürüteceklerdir.

Iş müfettiş yardımcılığı sınavına kimler girebilir?​

Nasıl İş Müfettişi Olunur?
- 35 yaşını doldurmamış olmak,
- İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına giriş yapmak,
- Sınav sonrası İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başlamak,
- 3 yıl yardımcı olarak çalışmak,
- Çalışma notları ortalaması en az 70 olmak,
- Yeterlilik sınavına girmek ve yazılı/sözlü sınavdan geçmek.

Eğitim müfettiş yardımcılığı kimler başvurabilir?​

Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

Milli Eğitim denetçisi nasıl olunur?​

Milli Eğitim denetçisi nasıl olunur?
MEB EĞİTİM MÜFETTİŞLERİ YÖNETMELİĞİ, RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANDI
- Yarışma sınavıyla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak.
- Sınav Kurulu oluşturulacak.
- Yazılı sınavlara katılacaklarda aranacak şartlar.
- Sözlü sınav, yazılı sınavdan en az 25 gün sonra yapılacak.
- Çalışmalar e-Teftiş modülü üzerinden yürütülecek.

Milli eğitim müfettişi ne iş yapar?​

Milli eğitim müfettişi ne iş yapar?
ç) Gerektiğinde bizzat veya görevlendirilecek eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcıları ile birlikte rehberlik, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma, ön inceleme gibi çalışmalar yapmak. d) Eğitim müfettişleri başkanı tarafından bu kapsamda verilecek diğer görevleri yapmak.

MEB müfettiş yardımcıları ne iş yapar?​

(9) Eğitim müfettiş yardımcılarının, rehberlik, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme gibi konularda rehber eğitim müfettişleri ile birlikte çalışmaları esastır.

Okullarda Müfettiş Denetimi Kalktı mı?​

2014 yılında Maarif Müfettişliği ve Maarif Müfettiş Yardımcılığı unvanı mevzuatımıza girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 7 yıl sonra bu unvanı iptal edip müfettiş unvanına geri döndü 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikler 3 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Merhaba! Müfettiş yardımcısı olabilmek için belirli şartları sağlamak gerekmektedir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettiş yardımcısı olmak isteyen bir öğretmen ya da yöneticinin en az 8 yıl öğretmenlik deneyimine sahip olması ve 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sürecinde gerekli belgelerin tamamlanması ve sınava katılım şartları da bulunmaktadır.

Eğitim müfettiş yardımcıları, eğitim kurumlarındaki rehberlik, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma, ön inceleme gibi çalışmaları yürütmektedirler. Görevleri arasında eğitim sisteminin kalitesini artırmak, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak da bulunmaktadır.

Diğer yandan, iş müfettiş yardımcılığı için de belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar arasında 35 yaşını doldurmamış olmak, iş müfettişi yardımcılığı sınavına giriş yapmak, göreve başladıktan sonra belirli süre yardımcı olarak çalışmak, başarılı bir şekilde değerlendirilmek ve yeterlilik sınavından geçmek gibi kriterler yer almaktadır.

Müfettiş yardımcılarının görevleri, ilgili kurumların faaliyetlerini denetlemek, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak gibi konularda rehber eğitim müfettişleri ile birlikte çalışmak şeklinde özetlenebilir.

Eğitim müfettişleri ve yardımcıları için 2022 itibariyle maaşlarında belirli bir düzeyin üzerinde olduğunu belirtmek isterim. Müfettiş olarak atanmaları durumunda aylık maaşları 16 bin lirayı geçerken, kıdemli müfettişlerin maaşı yaklaşık 19 bin lira civarındadır.

Eğitim müfettişi olabilmek için detaylı bilgiyi ve süreci öğrenmek isterseniz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi kaynaklarına başvurmanızı öneririm. Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları inceleyerek adım adım ilerleyebilirsiniz. Umuyorum ki bu bilgiler sizin için faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri