- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.050
- Meslek
- Webmaster
Kiraz Anjiom nedir?
KİRAZ ANJİYOM nedir? Derinin damarlarından köken aldığı için kiraz renginde olan, düzgün yüzeyli, ortalama 0.5-2cm büyüklükte olan iyi huylu deri kabarıklıklarıdır. Halk arasında "Kırmızı ben" ya da "Damar beni" olarak adlandırılmalarına rağmen, gerçek bir ben (nevüs) değildir.
Kiraz Anjiyomu zararlı mı?
Herhangi bir belirtiye neden olmazlar, iyi huyludurlar ve kalıcıdırlar. Başka bir sistemik hastalık ile bağlantıları yoktur. Gebelikte artış gösterebilirler. Kaşıma ve çarpma gibi travmalarla kanaması dışında herhengi bir riskleri yoktur tamamen kozmetik görünüm olarak kişiyi rahatsız etmektedirler.
Hemanjiom, genellikle doğumda veya doğum sonrası birkaç ay içinde görülen, kan veya lenf damarlarından gelişen tümörler veya lezyonlardır. Boyutları hızla artabilir ve genellikle zamanla kendiliğinden kaybolur.
Anjiyom beni nedir?
Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, pek çok insanın vücudunda bir veya birkaç tane olan kırmızı küçük benlere tıp literatüründe 'anjiyom' adı verildiğini belirterek, kan damarlarından gelişen, iyi huylu deri tümörleri olan bu benlerin, 30 yaşından itibaren daha sık görüldüğünü aktardı.
Angioma hastalığı nedir?
Hemangioma (angioma; hemanjiyom), kan damarlarının iyi huylu tümörüdür. Olguların çoğu baş-boyun bölgesinde, 1/3'ü karaciğerdedir. Çocuklarda görülen iyi huylu tümörlerin yaklaşık %7'sini oluşturan hemangiomalar, puberteyle birlikte kendiliğinden gerilemekte ve silinmektedir.
Kırmızı benler kendiliğinden geçer mi?
Sıvı azot ile dondurulan kırmızı ben ilk olarak yara halini alır. Ama kısa zamanda iyileşir ve kırmızı ben yok olur. Lazer cerrahi yöntemi ile benlere lazer işlemi uygulanır. Genellikle ayakta ve pratik bir şekilde yapılabilmektedir.
Hemanjiom kendiliğinden geçer mi?
Hemanjiom Tedavi Edilmezse Ne Olur? Yukarda belirttik bebekler görünür bir süre sonra kendiliğinden kaybolur yani geçer, geçmeyecek ise ilerleme yani büyüme kaydededir. Kaybolan hemanjiomlar için herhangi bir tedavi gerekmez.
Bazı türleri yaşlanmaya bağlı, bazı türleri çocuklarda ya da hamilelerde ortaya çıkar. Yalnızca çok sayıda ve ani artışlarda, ciddi bir durum belirtisi olabilir. Dermatoloğun takdirine bağlı olarak, NdYAG lazer, koter veya kriyoterapi ile tedavi edilebilirler.
Kırmızı Ben kanaması nasıl durur?
Şu anda herhangi bir tedavi gerekmez. Eğer sık sık tahriş olur ve kanama yaparsa, deri hastalıkları uzmanı bir doktora tekrar başvurun. Elektrikle ya da lazerle yakılması gibi yöntemlerle bunun ortadan kaldırılmasını sağlayabilirler.
Kırmızı Ben neyin belirtisi?
Vücutta birkaç tane bulunması normal kabul edilen kırmızı benlerin ani ve çok sayıda artışının, karaciğer, kas hastalıkları veya hormonal bir bozuklukla ilgili bir sorunun belirtisi olabileceği belirtildi.