Modoratör
Yeni Üye
Kireç hangi alanlarda kullanılır?
Yol yapımında ve beton harcında agrega dolgu malzemesi olarak, Metalürji alanında yüksek dereceli fırınlarda demir rafinasyonu, Kağıt, cam, soda, şeker, plastik ve lastik, boya, kauçuk imalatı sektörlerinde kullanılır. Kireç Taşının Özellikleri Nelerdir?
Kireçten neler elde edilir?
Atık su arıtımı, Biyolojik arıtma, Kimyasal arıtmada kireç bir çok proseslerde kullanılmaktadır. Göllerin ve deniz kıyılarının Rehabilitasyonunda. Gaz Ortamların Rehabilitasyonunda. Katı Ortamların Rehabilitasyonunda.
Kireç hangi sektörde kullanılır?
Kireç hangi sektörde kullanılır?
En çok kullanılan endüstriyel alanlar olarak, kağıt sanayi, lastik, kauçuk ve plastik sanayi, boya imalatı, şeker sanayi, cam sanayi gibi sektörler sayılabilir. Kömür yakıtı kullanan termik santrallerde, çevre kirliliğini önlemek için baca gazı arıtımı amacıyla öğütülmüş kireç taş türleri kullanılmaktadır.
Kireç koku giderir mi?
Kireç aynı zamanda fosfor bileşimleriyle tepkimeye geçer. Kalsiyum hidroksit aynı zamanda hidrojen kükürt ve organik merkaptan gibi kokulu kükürt türleriyle reaksiyona giren ve kompleksler oluşturan serbest kalsiyum iyonları sağlar. Dolayısıyla biyolojik atık kokuları üstü örtülmemesine rağmen giderilir.
Kireç çeşitleri nelerdir?
İçindeki kalsiyum karbonat oranını baz olarak yapılan klasifikasyona göre kireç taşı cinsleri şöyle sıralanır:
- Çok yüksek kalsiyumlu kireç taşı (KT) 2 Yüksek kalsiyumlu KT.
- Yüksek karbonatlı KT.
- Kalsitik KT.
- Magnezyumlu KT.
- Dolomitik KT (Dolomit)
- Yüksek magnezyumlu dolomit.
Kireç içeriği nedir?
Kireç içeriği nedir?
Kireç (CaO), 2580 derece ısıda eriyen, Isıyla bozulmayan, amorf tarzı katı ve beyaz, Özgül ağırlığı 3,0-3,4 gr/cm³'dir. 100 gram CaCO3 kalkerden teorik olarak 56 gram kireç (CaO) elde edilir. Yüzde 56'lık gibi bir oran olsa da bir iki puan kayıp olmaktadır.
Bir insan neden kireç yemek ister?
Toprak, kil, tebeşir, kömür gibi nesneleri yeme alışkanlığı tıpta pika sendromu olarak adlandırılıyor. Pika sendromunun ismi halk arasında fazla bilinmese de demir, çinko, kalsiyum eksikliği gibi nedenler ile kişiler bu maddeleri yeme eğilimine giriyor.