Son Konular

Kırgızistan Cumhurbaşkanı'ndan Sağlık Bakanı'na kameralar önünde fırça

haberci

New member

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ziyaret ettiği hastanedeki eksiklikler nedeniyle Sağlık Bakanı Erkin Checheybayev'i sert sözlerle azarladı.

Kırgızistan CumhurbaşkanıSadır Caparovülkesinde bulunan bir hastaneyi ziyaret etti.
Başhekimden hastanedeki ekipman eksiklerini dinleyen Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Sağlık Bakanı Erkin Checheybayev'i azarladı. Caparov, Bakan Checheybayev'e "Buraya ilk defa mı geliyorsun? Bu kadar büyük problemler varsa neden ilk defa geliyorsun? Bir eksik varsa neden bana bildirmiyorsun? Küçük çocuklar ölse sen kabinende oturacaksın. Ben seni ne diye bakan olarak koydum? Bundan başka ne görevin var senin" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Caparov öfkesine maruz kalan Sağlık Bakanı Checheybayev'in tepkisizliği dikkat çekti.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, ülkenin güneyinde bulunan bir devlet hastanesini denetlemek üzere yaptığı ziyarette, eksik tıbbi donanım ve ilaç stoğuna ilişkin bilgi aldı. Başhekimden rapor dinleyen Caparov, iddialara göre ziyarete bizzat refakat eden Sağlık Bakanı Erkin Checheybayev'i sert sözlerle uyardı.

Cumhurbaşkanı Caparov'un Bakan Checheybayev'e yönelttiği eleştiriler şöyleydi:
- "Buraya ilk defa mı geliyorsun? Bu kadar büyük problemler varsa neden önceden haber vermedin?"
- "Küçük çocuklar ölse sen kabinende oturacak mısın?"
- "Ben seni ne diye bakan olarak atadım? Bundan başka ne görevin var?"

Caparov'un talebi, hastanedeki eksikliklerin hızla giderilmesi ve benzer aksaklıkların başka sağlık kuruluşlarında da yaşanmaması için kapsamlı bir denetim mekanizması kurulması yönünde. Öte yandan Bakan Checheybayev'in ziyaret sırasındaki sessizliği, basın mensuplarının ve sağlık çalışanlarının dikkatini çekti.

Sağlık Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmezken, Cumhurbaşkanlığı'nın talimatıyla ilgili tüm hastanelerde ekipman ve ilaç envanterinin acilen gözden geçirileceği bildirildi. Bu gelişme, Kırgızistan'da sağlık hizmetlerinin kalitesinin daha da iyileştirilmesi yönündeki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Geri
Üst Alt