Modoratör
Yeni Üye
Kırmızı domates sosu nasıl yapılır?
İlk öncelikle biberlerimizi, domateslerimizi yıkayalım ve kurulayalım. Tencereye alalım ve pişirmeye bırakalım. Sonra domatesleri doğrayıp robottan geçirelim sarımsakları da geçirelim.Ben acı olsun diye acı yeşil biber kullandım tatlı isterseniz yeşil bibere gerek yok. Kaynayan biberin içine domatesi ekleyelim.
Kırmızı kapya biber ve domates sosu nasıl yapılır?
Kapya Biber Domatesli Kışlık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberi domatesi yıkayın sap kısımlarını çıkarın.
- Çekirdeklerinden temizleyin küp küp doğrayın rondodan geçirin.
- Bir tencereye alın bütün işlemi aynı şekilde yapın.
- Suyunun güzelcene çıkmasını sağlayın.
- Üzerine sıvı yağ, sirke, sarımsak, tuz ,şekeri ekleyin.
Kışlık domates kırmızı biber sosu nasıl yapılır?
Kışlık domates kırmızı biber sosu nasıl yapılır?
Malzemeler: 5 kg domates 1 kg yeşil biber Tuz Maydanoz yarim su bardağı sıvı yağ yarim cay bardağı sirke Sarımsak Balıkesir Web Tasarım Not 4 gun beklendikten sonra tüketilir. Kavanozları açtıktan sonra 2 gün içersinde tüketilmesi lazim. Soğuk ve güneş görmeyen bir yerde kalması lazım.. Afiyet olsun.
Domatesli biberli kahvaltılık sosu nasıl yapılır?
Domatesli biberli kahvaltılık sosu nasıl yapılır?
Domatesleri güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve mutfak robotundan ektikten sonra bir tencereye alın. Tencerenin altını açın ve o sırada biberleri temizleyip sarımsaklarla birlikte aynı şekilde robottan çekin ve tencereye ekleyin. Suyunu çekip koyulaşmaya başladıktan sonra içine sirke zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
Biberli domates sosu nasıl yapılır?
TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Geniş bir kaba biberleri doğrayalım,sarımsakları da ince ince doğrayıp ilave edelim, maydanoz, dereotunu da doğrayalım. Üzerine sıvıyağ, sirke, tuz ve şekeri ekleyelim. Son olarak sıcak domatesi döküp karıştıralım. Sıcak sıcak kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
Çiğ domates sosu nasıl saklanır?
Kışlık domates sosu konserveleri, güneş görmeyen bir ortamda, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Kavanozlar açıldıktan sonra ise buzdolabında saklanmalı ve iki gün içerisinde tüketilmelidir.
Kışlık acılı domates sosu nasıl yapılır?
Kışlık acılı domates sosu nasıl yapılır?
Sarımsakları da rendeleyip içine atıyoruz. Üzerine tuzu sirkeyi ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Kavanozlara dolduruyoruz ama iki parmak eksik bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saat kapaklarını açık bırakıyoruz ki hava kabarcıkları yukarı çıksın ve sonra sosun en üstüne maydanoz koyup kapaklarını bir güzel kapatıyoruz.