Kırsal Kalkınma Programı Yönetim Otoritesinin çalışma esasları düzenlendi

Credits
1.259.606
486

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Programı Yönetim Otoritesinin Görevleri İle Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikle, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında kırsal kalkınma programının hazırlanması, program ile ilgili uygulamaların yönetilmesi, izlenmesi, değerlendirilmesi, raporlanması ve koordinasyonundan sorumlu IPARD Yönetim Otoritesinin görevleri ile çalışma usul ve esasları tespit edildi.
Buna göre, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü IPARD Yönetim Otoritesi olarak görev yapacak.
Yönetim otoritesi, programın mali yönetim prensibine uygun hazırlanmasından, yönetilmesinden ve uygulamaların izlenmesinden sorumlu olacak. Bu amaçla IPARD Yönetim Otoritesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile mutabık kalınarak uygulanacak tedbirleri seçecek, seçilen tedbirlere göre programı hazırlayacak ve uygulamalar sonucunda ihtiyaç duyulan program değişikliklerine ilişkin çalışmaları yürütecek.
Ayrıca izleme komitesinin çalışmalarına yardımcı olacak, koordinasyon ve sekretarya görevini yürütecek otorite, program uygulamalarına ilişkin yıllık ve nihai uygulama raporlarıyla ilgili çalışmaları TKDK ile işbirliği içerisinde sürdürecek.
PROGRAMIN HAZIRLANMA VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ

PROGRAMIN HAZIRLANMA VE RAPORLAMA İŞLEMLERİ

Kırsal Kalkınma Programı, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından AB'nin kırsal kalkınmaya yönelik sağladığı kaynaklar, diğer iç ve dış kaynaklı kırsal kalkınma program, faaliyet ve destekleri ile AB tarafından sağlanan diğer kaynaklarla tutarlı ve uyumlu şekilde hazırlanacak.
Programa yönelik başvuru çağrı ilanına çıkılmadan önce, ilan tarihi, bütçesi ve hangi tedbirlerden çıkılacağına mutabakat sonucunda karar verilecek.
Programın uygulanmasının etkinliği ve kalitesi, öngörülen hedefler ve göstergeler doğrultusunda izlenecek.
Program uygulamalarının değerlendirilmesi, IPARD Yönetim Otoritesi sorumluluğunda bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirilecek.
Yıllık uygulama raporu ise programın uygulanmasına ilişkin faaliyetleri içerecek ve TKDK ile istişare edilerek 30 Haziran'a kadar hazırlanacak.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Programı Yönetim Otoritesinin görevleri ve çalışma usul ve esasları hakkında çıkan yeni yönetmelik hakkında detaylı bilgi veren haberi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yönetmelikle ilgili önemli detaylara değinirken, IPARD Yönetim Otoritesinin programın hazırlanması, uygulanması, izlenmesi, değerlendirilmesi ve raporlanması gibi önemli konularda sorumlu olduğu vurgulanmış. Bu kapsamda, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü IPARD Yönetim Otoritesi olarak görev yapacak ve programın mali yönetim prensiplerine uygun hazırlanması ve uygulanmasından sorumlu olacak.

Yönetim otoritesinin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile işbirliği yaparak programı hazırlayacağı, uygulamaları izleyeceği ve gerektiğinde program değişikliklerine ilişkin çalışmaları yürüteceği belirtilmiş. Aynı zamanda izleme komitesinin çalışmalarına yardımcı olacak, koordinasyon ve sekreterya görevlerini yerine getirecekleri ifade edilmiş.

Programın hazırlanma ve raporlama işlemleriyle ilgili detayları da içeren yönetmelikle, Kırsal Kalkınma Programının AB kaynaklarıyla uyumlu şekilde hazırlanacağı, bütçe, tedbirlerin belirlenmesi gibi konularda mutabakatın sağlanacağı, programın etkinliği ve kalitesinin izleneceği vurgulanmış. Programın uygulamalarının bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirileceği ve yıllık uygulama raporunun programın faaliyetlerini içereceği belirtilmiş.

Haberde verilen bilgiler sayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan IPARD Yönetim Otoritesinin önemli sorumlulukları ve çalışma usulleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduk. Bu yönetmelikle, kırsal kalkınma programının daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve izlenmesi için yapılan düzenlemelerin sektöre nasıl katkı sağlayacağını görebiliyoruz. Bu tür kırsal kalkınma programlarının ülkemizin tarım ve kırsal alanlarına olumlu etkileri olacağına inanıyorum.

Antalya’da korkunç ölüm!

Bakan Tunç açıkladı: Grand Kartal faciasında 6 tutuklama daha

1. Konular

1. 1.282.891
  2. Mesajlar

1. 1.683.817
  3. Kullanıcılar

1. 32.221
  4. Son üye

Geri
Üst Alt