Kış Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Kış Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
Yarım beyaz lahana
Orta uzunluk mor lahana
4-5 adet orta uzunluk havuç
Küçük uzunluk karnabahar
4 diş sarımsak
Her litre için;
1 litre hazır su
1 çay bardağı sirke
3 silme yemek kaşığı kaya tuzu

Kış Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Malzemeleri artırıp azaltabilirsiniz ölçüler her litre içindir.
Öncelikli olarak turşu suyu için derince bir cam ya da çelik kabın içerisine gerekli gereçleri alarak tuzu eriyenedek karıştıralım ve kenara alalım.
Beyaz ve mor lahanayı orta kalınlıkta dilerek tuzlu ovarak kenara alalım. (bu biçimde kavonda çok yer kaplamaz ve daha lezzetli olur)
Diğer yandan karnabaharları iri küp halde doğrayalım.
Havuçları soyarak halka olacak formda dilelim.
Sarımsakları soyarak 2 bölelim ve kavanozumuzun altına bir kaç sarımsak atalım.
Bu sırada bütün zerzevatları karıştırarak cam kavanozlara yarım formda doldurduktan sonra sarımsak ekleyelim ve sıkı formda dolduralım.
Süre sonunda turşu suyumuzu dolduralım ve kapağını sıkıcam kapatarak serin yerde 10-15 gün beklettikten sonra turşumuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Kış Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Mor Lahana Salatası Ve Havuç Tarator

S

Efsane Kısır Tarifi

  1. Konular

    1. 1.282.110
  2. Mesajlar

    1. 1.681.413
  3. Kullanıcılar

    1. 31.976
  4. Son üye

Geri
Üst Alt