haberci
Efsanevi Üye
Kısır, Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biridir ve çay saatlerinden pikniklere kadar pek çok ortamda keyifle tüketilir. Lezzeti ve pratikliğiyle ön plana çıkan kısır, bulgurun sebzelerle buluştuğu enfes bir tattır.
Malzemeler
Yapılışı
Püf Noktaları
Servis Önerisi
Kısırı soğuk olarak servis edin ve üzerine taze nane yaprakları veya maydanoz serperek sunumunuza şıklık katın.
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limonun suyu
- 3-4 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet salatalık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
- İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Bulgurun üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar şişmesi için bekletin.
- Bu arada taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayın. Domates ve salatalığı küçük küpler halinde kesin.
- Şişen bulgura zeytinyağı, domates salçası ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırın.
- Doğradığınız yeşillikler, domates ve salatalığı bulgurun üzerine ekleyin.
- Limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Bütün malzemelerin iyice karıştığından emin olduktan sonra kısırınızı servis tabağına alın.
Püf Noktaları
- Bulguru şişirirken üzerine kapak kapatmak, daha iyi sonuç almanızı sağlar.
- Taze otları eklerken, fazla zaman geçirmeden karıştırın ki renkleri ve tazelikleri korunabilsin.
- Kısırı bir süre buzdolabında dinlendirirseniz, lezzetlerin iyice harmanlanmasını sağlayabilirsiniz.
Servis Önerisi
Kısırı soğuk olarak servis edin ve üzerine taze nane yaprakları veya maydanoz serperek sunumunuza şıklık katın.