Kısır

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Fellah Köfte

T

Kabak Mücver

<
T

theking

Kısır Tanımı İçin Materyaller
5,5 çay bardağı kısırlık düğü
Islatmak için kaynar su
Sosu için;
2 adet kuru soğan
2 dolu yemek kaşığı salça ( biber domates karışık)
3 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
Zeytin yağı
Yeşillik gereçleri;
Yarım demet maydanoz
2-3 kol nane
2 adet salatalık
2 adet domates
Marulun iç göbeği
Yeşil soğan
Üzeri için;
Limon
Zeytin yağı
Acı toz biber
Yanında yemek için;
Marul
Taze yaprak
Domates
Salatalık

Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel bulgurumuzu kuru kalmayacak biçimde ıslatıyoruz ,20 dk üzeri kapalı bir biçimde şişmesini bekliyoruz.
Kuru soğanı doğrayıp tavaya alıyoruz yağını ekleyip ölene kadar pişiriyoruz.
Üzerine salçayı ekleyip kokusunu çıkınca sarımsakları ekleyip kimyonu da ek edip altını kapatıyoruz ,sarımsaklar sıcağıyla ölecektir.
Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Islanan bulgurumuza evvel salçalı sosunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz .
Üzerine yeşillikleri de ekleyip karıştırıyoruz ,benim salçam tuzlu olduğu için eklemedim .
Üzerine yağ ve limon gezdirip bir kez daha karıştırıp tepsiye döküp kenarlarında süsleyip afiyetle yiyoruz
 
T

Fellah Köfte

T

Kabak Mücver

Geri
Üst Alt