<
Modoratör
Yeni Üye
Kışlık taze fasulye nasıl kurutulur?
Kışlık Yeşil Fasulye Kurutması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerimizi alalım. Başlarını kesip bıçakla verev verev doğrayalım.
- Sonra güneş alan havalı bir yere sofra bezimizi açalım ve üzerine serip kurutalım.
- Kuruyunca bez torbada muhafaza edelim.
- Kışın haşlayıp hem zeytinyağlısı hemde etlisi harika oluyor.
Taze fasulye yıkanır mı?
Ayıklama işlemi sırasında üzerinde bir kir kalma ihtimaline karşı taze fasulyelerinizi yeniden güzelce yıkayın. Bu yıkama işleminin ardından ise fasulyelerinizi kağıt havlu ya da temiz bir bez ile güzelce kurulayın. Tamamen kuruduğundan emin olmak için bir süre kuru bir bezin ya da kağıt havlunun arasında bekletin.
Taze fasulyenin yeşil kalması için ne yapmalı?
Taze fasulyenin yeşil kalması için ne yapmalı?
Tek ihtiyacınız kaynar su, tuz ve buzlu su!
- Yeşil yapraklı sebzeleri haşlamak için önce derin bir tencereye su koyun.
- Litre başına 12-15 gram tuz ilave edin.
- 3. Sebzeleri tek seferde değil bölümler halinde haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri buzlu suda bekletin.
- Bu yöntemle sebzelerin renklerini koruduğunu göreceksiniz.
Kurutulmuş yeşil fasulye nasıl muhafaza edilir?
Kurutulmuş yeşil fasulye nasıl muhafaza edilir?
Sıcakken poşetlere koymayın. Derin dondurucuda dondurun. Ben 750-800 gr'lık miktarlar halinde donduruyorum. – Kış boyunca tazeliğini koruyacak ve lezzet kaybı olmadan tüketebileceksiniz.
Yeşil fasulye evde nasıl kurutulur?
Fasulyelerin uç kısımları temizlenir, yıkanır, süzgeçte süzüldükten sonra temiz ve kuru bir mutfak bezi ile kurulanır. İstenilen büyüklükte dilimlenir. Temiz bir yere serilir ve 4-5 gün güneş almayan gölge bir yerde kurutulur. Havanın nemine göre kuruma süresi uzayabilir.
Taze fasulye nasıl temizlenir?
Pişirilecek yemeğe göre yaprakları ayrılır veya sapları ile beraber doğranır. Suyun içinde çarpa çarpa yıkanır. Çıkarılıp tekrar temiz suya atılır. Bu şekilde en az 3 – 4 su yıkanır.
Taze fasulye karbonat atılır mı?
Taze fasulye karbonat atılır mı?
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Taze fasulye haşlarken tuz atılır mı?
Taze fasulye haşlarken tuz atılır mı?
Şok haşlama öncesi taze fasulye 2- Derin bir tencerede bol su kaynatın. Su neredeyse deniz suyu kadar tuzlu oluncaya kadar tuz ekleyin.
Kışlık taze fasulye yemeği nasıl pişirilir?
Dondurucudaki Fasulye Nasıl Pişirilir? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağı koyun.
- Daha sonra buzu hafif çözülmüş fasulyeyi ekleyin.
- Kapağını kapatıp orta ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakın.
- Tuzunu ilave etmeyi unutmayın.
- Fasulye buzluğa atmadan kavurduğunuz için çabuk pişecektir.