- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.271
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.128
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Kıtır kıtır kıl biber turşusu nasıl yapılır?
Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun.
- Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
- Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün.
- Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.
Kahvaltılık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?
Kahvaltılık yağlı biber turşusu nasıl yapılır?
Harika Kahvaltılık Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayalım. İkiye üçe bölelim.
- Derin bir tencereye suyu, sirkeyi, yağı ve tuzu koyalım, kaynatalım.
- Hemen domatesleri ekleyelim. 1-2 dakika tutalım.
- Turşu hazır.
Biber sallama nasıl yapılır?
Biber sallama nasıl yapılır?
Yağlı Sallama Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberler iyice yıkanır .
- Uç ve kök kısımları kesilir.
- Şişe içerisine sarımsak ile yerleştirilir.
- Şişe doldukça şişeyi yere vurarak kolaylıkla biberler yerleşiyor.
- En üste maydanozu koyup üzerine tuz, sirke ve yağ döküp şişe kapağı kapatılır.
5 kilo turşuya ne kadar sirke konur?
5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz) 3 su bardağı sirke (üzüm sirkesi)
Sıcak su ile kıl biber turşusu nasıl yapılır?
Sıcak su ile kıl biber turşusu nasıl yapılır?
1 litrelik cam şişeye biberler araya sarımsak eklenerek basılır. Üzerine sirke, şeker, tuz ilave edilir. En son kaynar su biberlerin üzerini kapatacak kadar ilave edilir ve yeni konserve kapağı ile sıkıca kapatılır. Şişe ters çevrilir.
Aci biber turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Aci biber turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Kabuğunu soyduğumuz sarımsakları 3′ e bölerek biberlerin üzerine koyuyoruz. 1 yemek kaşığı iri salamura tuzu koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyoruz. 1 çay bardağı da üzüm sirkesi koyup kavanozun ağızına gelene kadar içme suyu ekliyoruz. Kavanozları 10 – 15 dakika havasının çıkması için bekletiyoruz.
Kahvaltılık yeşil biber turşusu nasıl yapılır?
Bir tencereye suyu sirkeyi sarımsağı yapı koyalım altını açalım kaynamaya başlayınca biberleri alalım 4-5 dakika kadar sararıncaya kadar pişirelim domatesleri ekleyelim 5 dakika kadar daha pişirelim. Son olarak maydanozu ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp kavanozları dolduralım.
Kıl biberden nasıl kahvaltılık yapılır?
Kıl biberden nasıl kahvaltılık yapılır?
Tencerede su ,sirke,şeker ve sıvı yağ kaynatılır. Biberler eklenip reni sarana kadar haşlanır. Kavanozlara sularıyla doldurulur ,üzerlerine sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve şeker koyulur. Ağzı sıkıca kapatılıp ters çevirilir. 3 -4 gün sonra yemeğe hazır.
Küçük su şişesine Turşu nasıl yapılır?
Küçük su şişesine Turşu nasıl yapılır?
Küçük cin biberleri baş kısımlarını temizleyelim, sarımsakları soyalım, şişemizin altına 2- 3 tane atalım. Ve şişemiz dolana kadar yapalım, üst kısmına sarımsak atarak kenara alalım. Sirkemizi, tuzumuzu, limon tuzunu ekleyelim aldığı kadar su ilave edin, iyice çalkalayın, karanlık serin yerde muhafaza ediniz.
5 kiloluk bidona kıl biber turşusu nasıl yapılır?
Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tuzu 1 litre suda eritin.
- 5 kiloluk bidonun dibine limon tozu, nohut ve 1 adat sarımsak dilimliyoruz.
- Ardındam biberleri gelişi güzel bastıra bastıra yerleştiriyoruz .
- Aralara sarımsakları ekliyoruz.
- Üzerine tuzlu suyumuzu döküyoruz.