Son Konular

"Kıyı Ormanları Turizme Açılıyor mu? Resmi Gazete'de Yayımlanan Karar Detayları"

Credits
1.238.246
kiyi-ormanlari-turizme-mi-acilacak-18790621_1764_amp.jpg

Kıyı Ormanları Turizme Açılacak mı?

Son zamanlarda Resmî Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik değişikliği, kıyı ormanlarının turizme açılıp açılmayacağı konusunu gündeme getirdi. Bu konu çevreciler ve vatandaşlar arasında büyük tartışmalara neden oluyor. Peki, gerçekten kıyı ormanları turizme mi açılacak?

Yönetmelikte yapılan değişiklik, 28 Eylül 2024 tarihli Resmî Gazete'de yer aldı. Artık, kıyı kenar çizgisinde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan orman alanları, kamuya açık olması koşuluyla turizm yatırımlarına tahsis edilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre:

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1- 21/7/2006 tarihli ve 26235 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(4) Bakanlığa tasarruf hakkı verilen orman alanlarından kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan alanlar, kamu kullanımına açık olmak şartıyla, kullanma izni verilmek suretiyle tahsis sınırları içerisine dahil edilebilir."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Erdoğan'dan CHP'li Belediyelere Sert Eleştiri: 'Durum Felaket'

7 Yaşındaki Çocuğun Şaşırtıcı Sergisi: 'Keşfettim ve Yarattım'

Benzer Konular

26 Haziran 2025 tarihli Resmi Gazete, günün önemli kararlarını yayımladı. Resmi Gazete'de yer alan güncel ilanları ve alınan kararların detaylarını öğrenmek için PDF versiyonunu indirebilirsiniz. Kanunlar, yönetmelikler, tebliğler ve kurul kararları gibi birçok konu Resmi Gazete'de yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
SORU:Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ile bazı sağlık meslek mensuplarına iş yeri açma imkânı getirilerek bu kişiler sağlık özel sağlık hizmeti verebilecek. Kimler iş yeri açabilecek? SORU: Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile , Klinik psikolog, hemşire, hemşireliğe eşdeğer sağlık...
Cevaplar
1
Görüntüleme
19
  • Öneri Öneri
Okul kütüphaneleri yönetmeliği (MEB) Millî Eğitim Bakanlığı Mektep Kütüphaneleri Yönetmeliği Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği hakkında ULUSAL EĞİTİM BAKANLIĞI MEKTEP KÜTÜPHANELERİ YÖNETMELİĞİ Millî Eğitim Bakanlığı Mektep Kütüphaneleri Yönetmeliği Ulusal Eğitim Bakanlığı Resmi Gazete Tarihi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
  • Öneri Öneri
Kanun Numarası: 5177 Kabul Tarihi: 26052004 Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 05062004 Yayımlandığı Resmi Gazete Sayısı: 25483 Madde 1 461985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir Madde 2 Yer kabuğunda ve su kaynaklarında natürel olarak...
Cevaplar
1
Görüntüleme
16
  • Öneri Öneri
Polis nasıl olunur,Nasıl polis olabilirim,polis nasıl olabilirim,polis almak için hangi okulları okumak gerekir ,polis almak için ne yapmalıyım,polis elde etmek için aranan şartlar Türkiye'de polis elde etmek için 4 yol bulunmaktadır 1)Bunlardan ilki, lise düzeyindeki Polis Koleji'dir Ankara'da...
Cevaplar
1
Görüntüleme
13
  1. Konular

1. 1.281.595
  2. Mesajlar

1. 1.679.787
  3. Kullanıcılar

1. 31.864
  4. Son üye

Geri