Kıyır Kıyır Şekerpare

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli)

S

Parıltılı Çatlak Kurabiye

<
S

SoruCevap

Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için
2.5 su bardağı su Bardak ölçüm 250 ml
2 su bardağı şeker
1 dilim limon
Hamuru için
125 gram yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı irmik
1.5 – 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için
Fındık

Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için tüm materyalleri bir tencereye ek edin.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
Hamur için un hariç tüm materyalleri yoğurun. Yavaş yavaş unu ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan yuvarlak toplar yapıp üzerine bastırarak biçim verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Pişen tatlıları derin bir borcama alın ve şerbeti üzerine gezdirin.
2 saat bekletinki, şerbeti güzelce içine çeksin.
Üzerini fındık ile süsleyin
Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kuru Kayısı Tatlısı (Reçeli)

S

Parıltılı Çatlak Kurabiye

Geri
Üst Alt