haberci
Efsanevi Üye

KONYA'da yapılan bir 'kız isteme' merasiminde damat adayı Mehmet Emin Özarpa 20 yaşındayken otomobillerle yolu kapatıp meşaleler yakarak havai fişekler kullanan bir grup tarafından gözaltına alındı. Diğer sürücülere ise 15 bin 163'şer lira ceza kesildi.
Olay, 23 Haziran'da Konya'nın Selçuklu ilçesinde gerçekleşti. Mehmet Emin Özarpa, kız isteme merasimi için sevgilisinin yaşadığı cadde boyunca arkadaşları ve ailesiyle yürürken kendilerini takip eden araçlar caddeyi trafiğe kapattı. Meşaleler ve havai fişeklerin kullanıldığı bu gösteride, araçların egzoz sesleri çevreyi rahatsız etti. Özarpa, o anları sosyal medya hesabından paylaşarak, "İlk tanıştığımızda sana o mahalleyi yakacağım diye söz vermiştim ve sözümü tuttum. Seni seviyorum sevgilim" notuyla duygularını dile getirdi.
Paylaşılan video sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, Özarpa'yı 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan gözaltına alırken olay günü caddeyi trafiğe kapatan diğer sürücülere de çeşitli cezalar kesildi. Sürücülerin ehliyetlerine 60 ceza puanı yazıldı.
Ayrıca, Mehmet Emin Özarpa'nın daha önce 'Tehlikeli şerit değiştirme' gibi çeşitli trafik suçlarından dolayı ehliyetinin iptal edildiği ortaya çıktı. Bu durum da olayın ciddiyetini artırdı.