Kızartılmış Kabak Dolması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kızartılmış Kabak Dolması Tanımı İçin Malzemeler
️5 adet büyük uzunluk dolmalık kabak
İç harcı için materyalleri;
10 yemek kaşığı pirinç
️1, 5 yemek kaşığı salça
️1 adet soğan
️150 gram kıyma
️Maydanoz
️Dereotu
️Tuz
️Karabiber
️Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça ve su
Üzeri için;
Sarımsaklı yada sade yoğurt dereotu

Kızartılmış Kabak Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabaklar yıkanır ve dış kabukları çatal yada soyacak yardımıyla çizilir.
İçleri oyulur.
Orta ateşte sıvı yağda heryeri kızartılır.
Orta dereceli büsbütün pişmesin dikkat edin.
Kızaran kabaklar uygun tencereye dizilir.
İç harcı için soğanlar küçük küçük doğranır.
Üzerine yıkanmış pirinç, kıyma, salça ,ince kıyılmış maydanoz ,dereotu ve baharatlar eklenir.Hepsi güzelce karıştırılır.
Kabakların içine doldurulur.
Üzerine domates kapatılır.
Salça ve su karıştırılır.
Kabakların yarısına gelecek formda sosu dökülür ve evvel orta kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
Yoğurt ve dereotu ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .

Kızartılmış Kabak Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Brownie Kurabiye

S

Puf Puf Açma Tarifi (Sütsüz Mayalı)

  1. Konular

    1. 1.280.273
  2. Mesajlar

    1. 1.677.820
  3. Kullanıcılar

    1. 31.408
  4. Son üye

Geri
Üst Alt