Modoratör
Efsanevi Üye
Kızılay kimlere yardım eder?
Türk Kızılay sosyal yardım programlarından, belirlenen kriterlere uygun olmaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri halinde; temel ihtiyaçlarını karşılayamayan dezavantajlı/zarar görebilir kişiler/gruplar yararlanabilir (Yaşlılar, kadınlar, engelliler, kronik hastalar, yoksullar, işsizler, mülteciler/sığınmacılar.
Kızılay genç gönüllüler ne iş yapar?
Örneğin, kan ve kök hücre bağışı kampanyalarına destek olabilir, yardıma muhtaç birine yardım götürebilir, çocuklarla etkinliklerimizde bize destek sağlayabilir, engelliler için kitap okuyabilir, huzurevlerindeki yaşlıları ziyaret ederek yüzlerini güldürebilirsin.
İHH ya nasıl katılabilirim?
İHH'nın kurumsal sitesinde yer alan Gönüllü Başvuru Formu'nu doldurabilir ve gönüllü olarak çalışmalarımıza destek verebileceğiniz alanları belirtebilirsiniz. Yine 0212 631 21 21 numaralı telefondan gönüllü çalışmalarımız hakkında bilgi alabilir, kayıt yaptırabilirsiniz.
Kızılay hangi durumlarda insanlara yardım eder?
Kızılay hangi durumlarda insanlara yardım eder?
Kızılay yaralılara bakar, tedavi eder ve savaş bölgesinden intikallerine yardımcı olur. Kızılay her türlü felakette zarar görenlerin yardımına koşar. Felaketzedelere ihtiyaç duydukları her türlü yardımı yapar. Yatacak yer, giyecek, yiyecek temin eder.
Kızılay'a üye olunca ne olur?
Kızılay'a üye olunca ne olur?
Gönüllü olduğunda bilgi, beceri ve deneyiminizi faydalı bir amaç için aktaracak, sahip olduklarını başkalarıyla paylaşacaksın. Ayrıca farklı bir sosyal çevre edinecek, bir ekibin parçası olacak, kendini farklı alanlarda geliştirebilecek ve en önemlisi faydalı ve iyi hissedeceksin.
Kızılay gönüllü puanı ne işe yarar?
Türk Kızılayın hayata geçirdiği "gonulluol.org" platformuna üye olan 135 bin 300 gönüllü, farklı alanlarda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarken aldığı puanlarla hem sembolik hediyeler kazanıyor hem de uluslararası görevlerde yer alma imkanı buluyor.
İHH gönüllüsü ne yapar?
Gönüllülerimiz vakfımızın çalışma alanlarından herhangi birinde görev alıp faaliyetlere destek verebiliyor. Kaynak oluşturmadan acil yardıma, sağlık hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine, meslek gruplarıyla proje üretme ve uygulamadan tanıtım çalışmalarına kadar birçok konuda gönüllülerimizin emeği bulunuyor.