Modoratör
New member
Kızılcık nasıl muhafaza edilir?
Kızılcıklar çöp kısmından ayıklanıp temizlenir. Güzelce yıkanıp süzülmeye bırakılır. Süzülen kızılcıklar poşetlere konulup pipet yardımı ile havası alınır dondurucuya konulur.Meyve oda sıcaklığında bozulur mu?
Buzdolabında muhafaza edilebilse bile tadında ve yapısında kısa sürede bozulmalar gerçekleşebilir. Elma, ayva, portakal, mandalina, nar gibi raf ömrü uzun olan meyveleri buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabınızda yer yoksa ve kısa zaman içinde tüketileceklerse oda sıcaklığında da kalabilirler.Meyve derin dondurucuda nasıl saklanır?
Meyve derin dondurucuda nasıl saklanır?Meyveleri dondurmak için iyice yıkayıp kurulamak ve hava almadan poşetlemek yeterlidir. Elma, kivi, kayısı ve şeftali gibi daha büyük meyveleri ise kabuklarının soyulmasının ardından küçük parçalara ayırarak, iyice kurulayıp derin dondurucularda saklayabilirsiniz.
Buzluktan çıkan Kızılcık nasıl pişirilir?
Kızılcık Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?- Kızılcıklar güzelce yıkanıp, tencereye alınır.
- Üzerine şekeri ve suyu ilave edilip, ocağa alınır.
- Kaynamaya başlayınca, 10 dakika pişirilir.
- Ilıyınca buzdolabına alınıp, soğuk servis yapılır.
Kızılcık güneşte nasıl kurutulur?
Güneş ışığında kurutma için kızılcıklar toplanır. Su ile yıkandıktan sonra iyice kurulanır. Ezilmemelerine dikkat edilerek temiz bir bez branda üzerine güneş ile direkt teması sağlanacak şekilde kızılcıklar serilir. Sabah, öğle ve akşam birer kez olmak üzere karıştırılır.Meyve dışarıda bozulur mu?
Meyve dışarıda bozulur mu?Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Dondurulmuş kızılcık şerbeti nasıl yapılır?
Kızılcık Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır? Kızılcıkları yıkayıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kızılcıklar patlayıp rengini suya verecek kadar kaynatıyoruz Bu süre yaklaşık 10-12 dk. Sonra ocağı kapatıp soğutmaya bırakıyoruz.Dondurulmuş kızılcık reçeli nasıl yapılır?
Kızılcık Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle kızılcıkları bol su ile yıkıyoruz ve şekerle karıştırıp bir gece bekletiyoruz.
- Sabah ocağa koyarken 1 su bardağı su ekliyoruz.
- Kaynadığında altını kısıp yaklaşık bir saat kaynatıyoruz.
- Ocağı kapatmadan 5 dakika kadar önce limon tuzunu ekleyip ocağı kapatın.