<
Modoratör
Yeni Üye
Klinik psikolog nerede çalışıyor?
Klinik psikologlar, akademik ortamlarda çalışabilecekleri gibi, sağlık sektörü içinde de kliniklerde, hastanelerde, dispanserlerde, halk sağlığı merkezlerinde, askeriyede, cezaevlerinde, okullar ve üniversiteler gibi çok çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Trafik psikolojisinin amacı nedir?
Başlıca amacı trafik kazalarını ve bu kazaların sonucu olan ölümleri azaltabilmektir. Sürücülerin araç sürme eylemi sırasındaki algı, dikkat ve biliş süreçleri, sürücü kişiliği, risk alma davranışı, sürücülerin tutumları ve duyguları trafik psikolojisinin çalışma alanlarındandır.
Işçi psikolojisi nedir?
Işçi psikolojisi nedir?
İşyeri psikolojisi, iş davranışının hem çalışanlara hem de kuruluşlara fayda sağlamak için nasıl etkilenebileceğini, değiştirilebileceğini ve geliştirilebileceğini anlamak için kuruluşlarda ve işyerinde günlük bireysel ve toplu insan davranışlarının incelenmesidir.
Uzman Psikolog nerede çalışır?
Uzman Psikolog nerede çalışır?
Psikologlar genellikle sağlık, eğitim, akademik, araştırma-geliştirme, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve …
Trafik ve ulaşım psikolojisi nedir?
Trafik ve ulaşım psikolojisi psikolojinin uygulamalı alt dallarından biridir. Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarını altında yatan psikolojik süreçleri inceler. Başlıca amacı trafik kazalarını ve bu kazaları sonucundaki ölümleri azaltabilmektir.
Çalışma psikolojisi hangi alanlarda çalışır?
Özetlemek gerekirse, çalışma psikolojisi üç alan üzerinde yoğunlaşır: Çalışan insanın duygu, düşünce ve davranışları. Personel seçimi, iş seçimi, eğitim, değerlendirme, kariyer yönetimi, kariyer planlama ve kariyer danışmanlığı konuları bu alan içinde görülebilir.
Yönetim ve çalışma psikolojisi ne iş yapar?
Yönetim ve çalışma psikolojisi ne iş yapar?
Yönetim psikolojisi; bir örgütün temel yapıtaşı olan insanın psikolojisini ve davranışlarını bilimsel bir perspektifte inceler. İş ortamında insan davranışını etkileyen faktörler derinlemesine gözlenerek, iş yerinde çalışanların güdülenmesi ve daha verimli bir çalışma ortamına sahip olunması esas alınır.
Klinik psikologlar Devlet Hastanesinde çalışabilir mi?
Klinik psikologlar Devlet Hastanesinde çalışabilir mi?
Hastaneler en çok psikolog alımı yapılan kadrolardan biri. Yani evet, psikologlar hastanede çalışabilirler.